BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.436,90
HABER /  GÜNCEL

Sakine Cansız'ın Öcalan ile olan fotoğrafı

Fransa'nın başkenti Paris’te öldürülen Sakine Cansız’ın Tunceli’deki köyünde yaşayan komşuları yaşanan olayla ilgili konuştu

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR ) - 3 PKK'lı kadına yönelik suikasti PKK'nın avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar, "'çözüm sürecine yönelik bir sabotaj'' olarak niteledi. Fransız gazeteleri ise 'iç hesaplaşmayı' işaret ediyor.

Suikast sonucu öldürülen 3 PKK’lı kadından biri olan Sakine Cansız’ın Tunceli il merkezine bağlı Batman köyündendi. 30 yıl önce Almanya'ya ailesiyle birlikte taşınan Sakine Cansız, PKK'nın kadın kurucuları arasındaydı. Sakine Cansız'ın örgüte katıldığında Öcalan ile verdiği bu poz arşivlerden çıktı.

100120131338584641001_4.jpg
PKK SORUMLUSU NE DEDİ?


FRANSA'DA 3 PKK'LI KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

fransada-3-pkkli-kadin-öldürüldü.jpg

KATİLLERE KAPIYI KİM AÇTI?


3-pkkli-kadina-suikast-sakine-cansiz.jpg
(HABERİ OKUYUN)

BDP'LİLERDEN İLK TEPKİ

(HABERİ OKUYUN)

BDP VE DTK'DAN KINAMA

(HABERİ OKUYUN)

PARİS'TE HEPİMİZ PKK'YIZ SLOGANI

(HABERİ OKUYUN)

SAKİNE CANSIZ KİMDİR?

(HABERİ OKUYUN)

AK PARTİ'DEN İLK YORUM!

(HABERİ OKUYUN)


PKK'nın Avrupa sorumlularından, KCK yürütme kurulu üyesi Zübeyir Aydar, Paris'te aralarında PKK'nın eski kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç kadını hedef alan saldırıyı ''çözüm sürecine yönelik bir sabotaj'' olarak niteledi.

Saldırının düzenlediği Kürt Enformasyon Merkezi'nin bulunduğu binanın önünde, BBC Türkçe'nin telefonla sorularını yanıtlayan Aydar, eylemi değerlendirirken, ''Çözüm arayışlarına yönelik bir saldırı, bir sabotaj ve bir provokasyon olarak düşünüyorum, şu anda İmralı'da başlatılan diyalog arayışına yönelik bir saldırı'' dedi.

TÜRKİYE İÇİNDE BAŞKA ŞEYLER OLABİLİR

Aydar, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetine de, ''Eğer gerçekten barış ve diyalogta samimiyse, bu konuyu kendilerinin de ciddiye almaları lazım, bu sürece yönelik bir girişimdir, yarın öbür gün kendilerine yönelik bu tür şeyler yönelebilir, Türkiye içinden başka şeyler yapılabilir. Eğer diyalogta samimiyse, bu konuyu kendilerinin ciddiye almaları lazım, olayın üzerine ciddiyetle gitmeleri lazım ve ona göre de tedbir almaları lazım.'' diye seslendi.

Olay yaratan suikastlarle ilgili Fransız medyasında da dikkat çeken yorumlar çıktı. Fransız gazetelerinin sitelerinde şu bilgiler yer aldı:

LE FİGARO: “CİNAYETLER, İNFAZI DÜŞÜNDÜRÜYOR”

Pari’teki cinayetlerin bir infaz düşündürdüğüne inanan Le Figaro ise, şimdiye kadar olayın nasıl olduğu konusunda pek az ayrıntının sızdığını belirtirken “Enstitünün sorumlularının Seine Saint Denis’deki Türk topluluğu ile görüş ayrılıklarının olduğu” savlarına da yer verdi.

LE PARİSİEN: “ÖNEMLİ BİR POLİS GÜCÜ HAREKETE GEÇİRİLDİ”

Le Parisien ise, “Üç Kürt Militanı, Başlarına Sıkılan Kurşunlarla Öldürüldü” başlığı ile verdiği haberde de sahnenin bir infazı aklını getirdiğini kaydetti. “Önemli polis güçler harekete geçirildi” derken soruşturmanın terörle mücadele ile görevli iki ayrı birim tarafından yürütüleceğine işaret eden gazete, “Ankara ile Abdullah Öcalan” arasında yapılan görüşmelere de vurgu yaptı.