BIST 9.755
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.431,06
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Sakık: Konuşmamı çarpıttılar!

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Genel Kurul'daki bir konuşmasının, "Çalınmasın da Hazine'den F 16'ya bomba mı olsun" şeklinde haber yapıldığını ifade ederek, tutanaklarda böyle bir cümlesinin bulunmadığını söyled

Abone ol

Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu'nu eleştiren Sakık, parlamentoda bulunan 3 siyasi partiye 10 yıl içinde 1 milyar 732 milyon lira aktarıldığını bildirdi.

BDP'nin tek bir lira bile almadığını ifade eden Sakık, şunları söyledi:

 KASTIM HAZİNEDE BİRİKEN PARAYDI

"Bu şekilde Hazine tarumar ediliyor. Diğer boyutuyla Hazine'de paralar birikince F 16'lara, kobra helikopterlere ya da sokakta demokrasi mücadelesi veren insanlara gaz bombası, cop veya yaşadığımız topraklarda cezaevi olarak bize geri dönüyor. Bunları söyledim, kastım buydu. Ama ne hikmetse bu gazeteler bam tellerine bastığımı biliyorum buradan farklı bir haber üreterek benim konuşmadığım, paylaşmadığım bir konuyu...

BDP PÜRÜ PAKTIR

Tutanaklarda da böyle bir beyan yok. Hazine adil olmalıdır, siyasi partiler bunun içerisinde cirit atmamalıdır. Benim kastettiğim budur. Ben o gün söylediklerimi bugün buradan tekrarlıyorum ve arkasında duruyorum. Hele bize temizlik, ahlak dersinden bahseden medya kuruluşlarını tanıyorum, biliyorum. Bir gece de milyar dolarları nasıl götürdüklerini, nasıl kumpaslar kurduklarını, nasıl ihaleler aldıklarını biliyorum. Bu konuda pürü pak olan tek parti BDP'dir. Hiç kimse bizim yolsuzluklar konusunda duyarsız olduğumuzu söyleyemez. Biz yolsuzlukların ve hukuksuzlukların mücadelesini vererek geldik. O medya kuruluşları bir arınmadan, temizlikten bahsediyorlarsa önce yalan yanlış haber yapmamalılar. Kendi patronlarının milyar dolarları nasıl götürdüklerini araştırsınlar. Biz buradayız. Bütün çıplaklığımızla buradayız ve halkımızın gözü önündeyiz. O gün söylediklerimi bugün tekrarlıyorum ve arkasındayım. Bu yanlış haberi yapan gazeteci arkadaşlarıma da kırgın olduğumu söylemek istiyorum."

DEMİRTAŞ BENİM SÖYLEDİKLERİMİN ALTINA İMZA ATARDI 

Sakık, gazetecilerin, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamasına yönelik, "maksadını aşmış" ifadesinin hatırlatılması üzerine, şehir dışında olduğu için Demirtaş ile görüşemediğini belirterek, "Eminim konuşmuş olsaydık Selahattin Bey de benim söylediklerimin altına imza atmış olurdu. Benim duyabildiğim kadarıyla bir dost sohbetinde gülerek söylediği bir iki şeyi manşete çıkarmışlar. Benimle bunları paylaşmış olsaydı eminim böyle haber de olmayacaktı" dedi.

"Haberin yanlış olduğunu söylediniz herhangi bir adımınız olacak mı?" sorusuna Sakık, şu yanıtı verdi:

YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİDİLMELİDİR 

"O kadar çok yargıya gittik ki. Bize yapılan hakaretlerin dorukta olduğu dönemlerde bile yargıya gittiğimizde bize söylenen şuydu 'bu düşünce beyanıdır, ifadesidir.' Sonrası da karşı tarafın avukat ve mahkeme masraflarını da biz karşılıyoruz. Yanılmıyorsam bir 25, 30 bin lira böyle bir para ödedim. Ben onları vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Çok bilinçli bir haber olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin buna ihtiyacı yok. Herkes bizi çok iyi tanıyor."

"Kürt sorununun çözümü adına yolsuzluklar bu dönemde gözardı edilebilir gibi bir anlayış var mı?" sorusuna ise Sakık, "Böyle bir şey demedik. Hiçbir zaman söylemedik. Yolsuzlukların üzerine gidilmelidir. Ama bir taraftan bu giderken bir taraftan da bugüne kadar hayat bulmamış, müzakere şansı yakalamamış Kürt sorununda ilk kez mücadeleden müzakereye dönüşen bir süreci yaşıyoruz. Bu süreci biz çok önemsiyoruz. Türkiye'de yolsuzluğun üzerine gidilmelidir, barış projesi de heba edilmemelidir" cevabını verdi.