BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,78
ALTIN 2.501,53
HABER /  GÜNCEL

Sakatlanan Mesut Özil bir ay yok

Arsenal'in Real Madrid'den rekor bonservis bedeli ile transfer ettiği Mesut Özil'in Bayern Münih ile oynanan Şampiyonlar Ligi rövanş maçında dizinden sakatlandığı açıklandı. Mesut, ikinci dakikada aldığı darbeye karşın ilk yarıda sahada kalmıştı.

Abone ol

2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında Bayern Münih ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'nden elenen Arsenal'e bir kötü haber de Mesut Özil'den geldi.

Karşılaşmanın ikinci dakikasında aldığı bir darbe ile dizinden sakatlanan Mesut'un en az dört hafta forma giyemeyeceği açıklandı. Mesut, Bayern Münih maçının devre arasında oyundan alınmıştı.

25 yaşındaki yıldız futbolcu ara transferde Arsenal için rekor bir bonservis bedeli olan 42 milyon 400 bin sterlin karşılığında Real Madrid'den transfer edilmişti.

Mesut sakatlığı nedeniyle takımının İngiltere Premier Ligi'nde oynayacağı Tottenham, Chelsea, Swansea, Manchester City ve Everton ile oynayacağı karşılaşmalarında forma giyemeyecek. Takımının 12 Nisan'da Wigan ile oynayacağı İngiltere Federasyon Kupası yarı final maçında da sahada olması şüpheli.

Mesut Arsenal forması ile oynadığı 35 maçta altı gol atmıştı.

Kallstrom oynayabilir

Öte yandan, Arsenal menajeri Arsene Wenger, ara transferde Rusya'nın Spartak Moskova takımından kiralanan orta saha oyuncusu Kim Kallstrom'ün pazar günü Tottenham Hotspur ile oynanacak derbi maçında sahada olabileceğini söyledi.

Kallstrom sakatlığı nedeniyle bir türlü Arsenal forması giyememişti.

Arsenal'de derbi öncesi Kieran Gibbs ve Nacho Monreal'in sakatları da geçti.

Yaklaşık iki buçuk ay önce oynanan West Ham maçında kalçasından sakatlanan Aaron Ramsey ise Tottenham maçında da sahada olmayacak.

Arsenal İngiltere Premier Ligi'nde 28 maçta topladığı 59 puanla üçüncü sırada. Ancak Arsenal'in gerisindeki 57 puanlı Manchester City'nin ligde üç maçı eksik.