BIST 9.515
DOLAR 32,49
EURO 34,61
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

Sakarya'da okullar tatil mi valilik 9 Ocak kararı

SAKARYA'da okullar 09.01.2017 tatil mi ? Pazartesi valilik kararı ne? Sakarya'da kar yağışı bastırdı, yarın da etkili olacak. Sakarya'da okullar yarın edildi mi kar tatili haberini Sakarya Valiliği duyurdu.

Abone ol

SAKARYA ve Bolu genelinde kar yağışı nedeniyle 09.01.2017 Pazartesi günü eğitim öğretime ara verildi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini bildirdi.

Coş, ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağını kaydetti.

Bu arada, Sakarya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 16 ilçede ulaşım sağlanamayan 74 grup yolundan 70'inin açıldığı, kapalı yollarda çalışmaların sürdüğü belirtildi.  

SAKARYA'DA  OKULLAR TATİL Mİ 9 OCAK KARARI

Bolu'da 148 köye ulaşım sağlanamıyor

Öte yandan, Bolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 148 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Alınan bilgiye göre, il genelinde dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Etkili olan kar nedeniyle Bolu merkeze bağlı 70, Mengen ilçesinde 28, Gerede ilçesinde 40 ve Mudurnu ilçesinde 10 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı olan 148 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ANTALYA İÇİN YOĞUN KAR YAĞIŞI

Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinde ve Konya'nın güneyinde görülecek yağışların bugün15:00 dan itibaren, yarın (08.01.2017) akşam saatlerine kadar yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Antalya-Konya kara yolu başta olmak üzere, yoğun kar yağışlarından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TRAKYA'DA YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Trakya'da dünden bu yana etkili olan kar yağışının cuma gününe kadar sürmesi bekleniyor.      



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminine göre, soğuk hava sisteminin sağanağı kara dönüştürmesi sonrası yaşamı olumsuz etkileyen kar yağışı, bölge genelinde hava sıcaklıklarını eksi değerlere düşürdü. Gündüz ve gece sıfırın altında seyreden sıcaklıkların neden olduğu buzlanmalar sebebiyle ulaşımda aksaklıklar yaşanıyor. Kar yağışının bölge genelinde cuma gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor.Trakya genelinde ulaşıma kapanan 152 köy yolunun açılması için çalışmalar sürdürülüyor. İstanbul yönlü trafik ile kentlere bağlı ilçeler arasında ulaşımda bir sıkıntı yaşanmıyor.