BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
HABER /  GÜNCEL

Şaka cezası şoka soktu

Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri sürücülere "Şaka" cezası kesti. Araçlarının ön camında 180 TL’l...

Abone ol

Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri sürücülere "Şaka" cezası kesti. Araçlarının ön camında 180 TL’lik ceza makbuzunu gören sürücüler korku ve panik yaşadı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde sürücülere uyarı amaçlı "Şaka Ceza" uygulaması başlattı. Yol kenarlarına uygunsuz park, otobüs duraklarına park, engelli sürücüler için ayrılan alanlara park ve araçları içinde kıymetli eşya bırakanları hedef alan uygulamada normal ceza tutanağı gibi düzenlenen uyarı tutanağının alt kısmında "Bu bir ceza makbuzu değildir. Sadece uyarıdır" ibaresi konuldu.
Sahile araçlarını park edip denize giren vatandaşlar araçlarının başında polisleri görünce korku ve panikle araçları başına gelerek polise neden ceza yazdıklarını sordu. Polisin uygulama hakkında verdiği bilginin ardından rahat bir nefes alan sürücüler uyarılardan sonra daha dikkatli olacaklarını söyledi.

"CEZA MAKBUZUNU GÖRÜNCE ŞOK GEÇİRDİM"
Konyaaltı Sahili’ne aracını park ettikten sonra denize giren Ali Meke de aracının camını açık bıraktığı için polisin "Şaka Ceza" kurbanı oldu. Polisleri aracının başında gören Meke aracının yanına gelerek, "Denize girmiştim. Polisleri aracımın başında görünce hemen geldim. Ceza makbuzunu görünce şok geçirdim. Durumu izah ettiler rahatladım" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Camını açık bırakıp ve aracının içinde eşyalarını bırakarak denize giden Mustafa Demircioğlu’da 180 TL’lik şaka cezadan kaçamadı. Polisin uyarısının ardından aracın içindeki kıymetli eşyalarını alarak uygulamadan dolayı polislere teşekkür etti.

"CEZANIN BİR ŞAKA OLDUĞUNU GÖRÜNCE SEVİNDİM"
Burdur’dan Antalya’ya tatil için gelen Ali Temiz’de 180 TL yazılı tutanağı görünce korku ve şaşkınlık yaşadığını söyledi. Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne duyarlılıklarından dolayı teşekkür ettiğini de belirten Temiz, "Cezanın ilk başta çok yüksek yazıldığını gördüm. Vatandaşlar için korkutucu olmuş. Cezanın bir şaka olduğunu görünce sevindim. Sürücüler için iyi bir uygulama olmuş" diye konuştu.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleriyle vatandaşların huzuru için bu türden uygulamalara devam edeceklerini bildirdi.
(İHA)