BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.426,89
HABER /  GÜNCEL

Şaibeli seçim iddiası

İP Genel Başkanvekili Gültekin, pazar günü yapılacak seçimin Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimi olacağını iddia etti.

Abone ol

 İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, ''Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimleri pazar günü yapılacak'' dedi.

Gültekin, İP Adana il Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, ülkenin sorunlarının çözümüne yönelik programı olan tek partinin, İşçi Partisi olduğunu iddia etti.

Belediye başkan adayı çıkarmadıkları illerde, AK Parti'ye karşı Atatürkçü, demokrat, vatansever adayları desteklediklerini belirten Gültekin, tüm Türkiye'de ise İl Genel Meclisi üyesi adaylarının bulunduğunu, İP'nin Adana ve Mersin'de CHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına destek vereceğini kaydetti.

Pazar günü yapılacak seçimlerin ''şaibeli'' olduğunu ileri süren Gültekin, şöyle konuştu:

''Seçime 3 gün kala ne olduğu belli olan Ergenekon davasının 2'nci iddianamesinin açıklanmasını, hiç kimse basit bir tesadüf olarak nitelendiremez. Planlanan şudur, Atlantik ötesindeki büyük emperyalist ve onun iş birlikçileri tarafından seçime 3 gün kala iddianame açıklanacak ve o 3 gün boyunca bütün Türkiye Ergenekon darbe propagandası bombardımanına tutulacak, sonra da o atmosfer içerisinde insanlarımız seçim sandığına yönlendirilecek, sandıktan AKP çıkarılacak. Bu propaganda bombardımanı altında bir seçim sandığıdır önümüze gelen. Bu, seçimin Cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçim olduğunu söylemek için yeterli bir nedendir.''

Gültekin, adrese dayalı nüfus sayımı ile seçmen sayısının 6 milyon arttığını anımsatarak, bu durumun da seçimin şaibeli olmasında etkili olduğunu öne sürdü.

İktidarın, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi sorunlara çözüm üretemediğini ileri süren Gültekin, ''İstedikleri hileyi, istedikleri numarayı yapsınlar, hiçbir güç onların iktidarda kalmasını sağlayamaz'' dedi.

Önceki gün düşen ve içinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikoptere ulaşılamamasını da eleştiren Gültekin, şunları kaydetti:

''Bu şunu gösteriyor, iktidarın bütün dikkati bütün imkanları yurttaşlarını izleme için sarf ediliyor. Öte yandan, günümüzün teknolojik bakımından ulaşılan noktasında, en büyük şehre yakın olan bir yerde düşmüş bir helikoptere üçüncü günde ulaşılamıyor. İktidar, bütün dikkati, bütün imkanları yurttaşlarını izleme için sarf ederken, düşen bir helikopteri 3'üncü günde bulamıyor.''