BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.425,22
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sahte iPhone şarjlarının vahim yüzü

Yan sanayi olarak tabir edilen sahte şarj aletleri kullanıcıları Apple kullanıcılarını bezdirmiş durumda.

Abone ol

Kullanıcıların bir çoğu orjinal şarj aletleri bozuldukları zaman yüksek ücretler ödemekten kaçınarak yan sanayi ürünleri tercih ediyor. Fakat bu durum daha da pahallıya mal olabiliyor. 

Bu sahte Apple cihazlarının soba gibi ısındığını ve birkaç hafta sonra bozulduğunu ancak deneyimleyerek öğrenebiliyorsunuz. Sahte adaptörler nedeniyle yaşanan çok daha vahim durumlar da var. Yapılan bir araştırma, sahte iPad şarj adaptörlerinin içinin de adeta beş kuruş etmediğini ortaya çıkardı.

Blog 'unda detaylı bir inceleme yapan Ken Shirriff, sahte adaptörlerin her çeşit sertifikasyon etiketiyle geldiğini, ancak aslında testleri geçmiş olmasının imkansız olduğunu söylüyor. Testteki sahte adaptör, orijinalinin sadece yarısı kadar güç sağlayabilmiş. Sahte adaptörün içiyse, Apple'ın adaptörüne göre yarı yarıya boş ve üstelik izolasyondan mahrum.

fft16_mf2185011.jpg

fft81_mf2185012.jpeg

Shirriff, blog'unda durumu ince detaylarıyla anlatıyor ve hatta adaptörlerin devre diyagramlarını paylaşıyor. Buradan da Apple adaptörüne verdiğiniz paraya değeceği anlaşılıyor.