BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  GÜNCEL

Sahte doktorun anlattıkları kan dondurdu

Üç yıl boyunca çeşitli hastane ve tıp merkezlerinde doktorluk yapan sahte doktor Ali Haktan Yılman ilk kez konuştu.

Abone ol

Sahte doktor skandalıyla gündeme oturan Ali Haktan Yılman, hakkında çıkan haberlerin ardından ilk kez 3 yıl boyunca yaşadıklarını anlattı. Habertürk'e konuşan Yılman'ın anlattıkları oldukça çarpıcı. Hakkında soruşturma açılan Yılman'a üç yılda çalıştığı hiç bir hastane diploma sormamış. 

Sahte doktorluk yaptığı ortaya çıkan Ali Haktan Yılman, ortadan kaybolmuştu. Doktor önlüğüyle, çalıştığı yerlerden çektiği fotoğrafları sosyal medyada da paylaşan sahte doktorun hem yaptıkları hem de çalıştığı yerlerin hiç bir şey sormaması Türkiye'de kan dondoran bir gerçeği de gözler önüne serdi.

AMELİYATA BİLE GİRMİŞ

Sahte doktor neler yapmamış ki... Diploması olmadığı halde nöbetçi hekim olarak başlamış işe. Ardından neredeyse tıp kitabını bir doktor kadar iyi çalışmış. Gecesini gündüzünü bu işe vermiş. "Bu iş benim hayalimdi" diyen Yılman'ın iki kuzeni de doktormuş. 

doktor.jpg

"Hiçbir zaman gerçek dostlarım olmadı çünkü ben gerçek değildim" diyor Yılman başından geçenleri sıralarken. 16 özel hastane, bir ambulans firması, üç devlet hastanesi ile üniversite hastanelerinde doktorluk yaparken aslında kendince çocukluk hayalini gerçekleştirdiği söylüyor. 

VİCDANIM RAHAT

Acil hasta geldiğinde çalıştığı bazı hastanelerde doktorlar işi ona bırakıyormuş. Özellikle dikiş atılacağı zaman, Ali Haktan Yalman yapıyormuş. Bundan sonra tıp fakültesi okuyarak gerçek bir doktor olmak istediğini de belirten sahte doktor, yaptığının doğru bir şey olmadığını ama vicdanının da rahat olduğunu ifade ediyor.