BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.324,78

Sahte bal tartışmalarına son verecek tesis

Sahte bal tartışmalarına son verecek tesis

Türkiye'nin en çok bal üretilen ili Ordu'da 10 milyon euroya mal edilen 'Arım Balım Peteğim Projesi' kapsamında kurulan bal paketleme tesisi ve analiz laboratuvarı hizmete girdi.

Sahte bal tartışmalarına son verecek tesis

Türkiye'nin en çok bal üretilen ili Ordu'da 10 milyon euroya mal edilen 'Arım Balım Peteğim Projesi' kapsamında kurulan bal paketleme tesisi ve analiz laboratuvarı hizmete girdi. Tesiste laboratuvardan analizleri yapılarak geçen balların paketleme işlemlerine de başlandı. Altınordu ilçesi Dedeli Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alanı bulunan süzme-petek bal ile temel petek-ham mum üniteleri ve laboratuvar bölümlerinden oluşan tesiste üretim faaliyetleri başladı.

Sahte bal tartışmalarına son verecek tesis

Tesisleri gezen Ordu Valisi Seddar Yavuz, söz konusu tesisin Türkiye'yi özellikle bal üretiminde, pazarlamasında, pazar payının artmasında önemli bir işleve sahip olduğuna dikkat çekti. Vali Yavuz, "İçinde bulunduğumuz tesis, bu haliyle Avrupa'da bile bulunmayan, her türlü laboratuvar sistemleri olan, balı sofralarımıza en kaliteli şekilde sunacak bir organizasyonu içeriyor. Tamamen otomatik sistemler ile donatılmış son teknoloji kullanılmış ve balın özelliğini bozmayan niteliklere sahip. Bu özellikleriyle de piyasada önemli bir yer alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Sahte bal tartışmalarına son verecek tesis

Vali Yavuz, "İçinde bulunduğumuz tesis, bu haliyle Avrupa'da bile bulunmayan, her türlü laboratuvar sistemleri olan, balı sofralarımıza en kaliteli şekilde sunacak bir organizasyonu içeriyor. Tamamen otomatik sistemler ile donatılmış son teknoloji kullanılmış ve balın özelliğini bozmayan niteliklere sahip. Bu özellikleriyle de piyasada önemli bir yer alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Sahte bal tartışmalarına son verecek tesis

ANTİBİYOTİK VE KALINTILAR TESPİT EDİLEBİLİYOR Hizmete giren tesisin, antibiyotik ve diğer kalıntıları tespit edebilecek çok gelişmiş bir laboratuvar sistemine sahip olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, "Böylelikle gıda güvenliğini sağlayacak sofralarımızda bal tüketirken herhangi bir endişeye mahal bırakmayacak bir ortamı sağlamış olacağız. Türkiye'nin bal üretiminde birinci ili olan Ordu, bu tesis ile birlikte bal sektöründe bir lokomotif haline gelecek, Türkiye ve dünya piyasasına büyük ölçüde hakim olma gibi bir garantiye sahip olacaktır" dedi.