BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  DÜNYA

Sahte altınla dolandırdılar

Van’da kimliği belirsiz bir kişi, altın suyuna batırılan 3 gümüş gerdanlığı 3 kuyumcuya 5 bin 700 liraya satarak kayıplara karıştı.<br/>Edin...

Abone ol

Van’da kimliği belirsiz bir kişi, altın suyuna batırılan 3 gümüş gerdanlığı 3 kuyumcuya 5 bin 700 liraya satarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre, önceki gün Cumhuriyet Caddesi’nde bir kuyumcuya giden kimliği belirsiz bir kişi, yanında getirdiği altın suyuna batırılan 18 gramlık gümüş gerdanlığı, 2 bin 300 lira karşılığında iş yeri sahibi Mirza Çoban’a sattı. Şahıs daha sonra kuyumcuyla el sıkışarak iş yerinden ayrıldı. Bir süre sonra gerdanlığın gümüş olduğunun farkına varan kuyumcu, durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarını incelemeye alarak dolandırıcının eşkali doğrultusunda çalışma başlattı. 2 kişi oldukları belirlenen dolandırıcıların, aynı gerdanlıktan 2 kuyumcuya da satarak toplam 5 bin 700 lirayla kayıplara karıştığı belirlendi.
Yıllardır bu tür dolandırıcılık ve sahte altınlarla karşılaştığını belirten kuyumcu Arif Ölmez, bu aralar altın fiyatlarındaki düşüşten dolayı alışlarda artış yaşadıklarını ve dolandırıcıların bunu fırsat bilerek kendilerini dolandırdığını söyledi. Ölmez, "Bize sahte altın satanlar profesyonel bir ekip. Gümüşü altın suyuna batırmışlar. Her türlü detayı çok iyi uygulamışlar. Patent, altın ayarına kadar çok iyi hazırlanmış. Çok iyi incelenmediği takdirde sahte olduğunun anlaşılması zor. Dolandırıldığımızı anladıktan hemen polis ve bağlı bulunduğumuz Kuyumcular Derneği’ni aradık. Dernek tüm kuyumcuları otomasyon sistemiyle uyardı ancak geç kalmıştık çünkü 2 arkadaşımız daha dolandırılmıştı" dedi. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
(İHA)