BIST 9.700
DOLAR 32,56
EURO 34,85
ALTIN 2.433,33
HABER /  GÜNCEL

Şahsa özel teslim size özel hizmet

PTT Kargo’nun size özel hayata geçirdiği, “içim rahat” diye düşüneceğiniz pek çok uygulaması var. Bunlardan biri de Alıcının Kendisine Verilecek Özel Hizmeti.

Abone ol

“Neden PTT Kargo?” sorusuna verilecek pek çok cevap bulunuyor. Bunlardan en önemlileri uygun ücret, güvenli taşıma. Ancak PTT Kargo’nun daha onlarca avantajı var. Faaliyet gösterdiği günden bu yana kendini yenileyen, hizmetlerini müşterilerinin beklentileri doğrultusunda şekillendiren PTT Kargo, kargo alanında hayatı kolaylaştıracak uygulamalara imza atmayı sürdürüyor.

PTT Kargo’nun size özel hayata geçirdiği, “içim rahat” diye düşüneceğiniz pek çok uygulaması var. Bunlardan biri de Alıcının Kendisine Verilecek Özel Hizmeti. Tebliğ evrakı ile yurt dışı APG ve Turpex gönderileri hariç kayıtlı bir gönderinin alıcının kendisine teslim edilecek kaydı ile kabul edilerek, alıcının bizzat kendisine imza karşılığı teslimine “Alıcının Kendisine Verilecek Özel Hizmeti” deniliyor.
Bu hizmette kargo alıcıdan başka birine asla teslim edilmiyor. Fakat görevlerinin taşıdığı önem ve özellik nedeniyle özel kalem müdürü, sekreter veya yaver gibi özel görevliler aracılığıyla temas edilebilen kişiler adına yollanacak alıcının kendisine verilecek özel hizmetini içeren gönderiler, özel görevlilerine teslim edilebiliyor. Fakat er, erbaş, tutuklu ve hükümlüler adına "alıcının kendisine verilecek" özel hizmet işaretli gönderiler kabul edilmiyor. Gönderi üzerinde "Zata Mahsus", "Kişiye Özel", "Hizmete Özel" veya "Gizli" gibi deyimler bulunsa dahi bunlar "Alıcının Kendisine Verilecek" özel hizmetli gönderiler gibi işlem görmüyor.

PTT müşterileri bu hizmetle şahsa özel gönderilerinin başkasına teslim edilmediğinden emin oluyor. Bu hizmetten faydalanmak ise oldukça kolay. Kargonuzu alıcıdan başkasına teslim edilmemesi kaydıyla PTT görevlisine teslim ediyorsunuz. Görevli, kargonun üzerinde adı yazan kişiye yalnızca imza karşılığı teslimat yapıyor.

Alıcının Kendisine Verilecek Özel Hizmeti’yle kargonuz güvende, içiniz rahat.

ptt