BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  DÜNYA

Sahneye fırladı belediye başkanına bıçakla saldırdı

Doğu Avrupa ülkesi Polonya'da belediye başkanına korkunç saldırı! Belediye başkanı Pawel Adamowicz, yardım kampanyası için konuşma yapmak üzere sahnede konuşma yaparken bıçaklı saldırıya uğradı.

Abone ol

Baltık kıyısındaki Gdansk kentinin belediye başkanı Pawel Adamowicz, ülkenin en büyük yardım kuruluşlarından Büyük Noel Yardım Orkestrası'nın kentte düzenlediği etkinliğinde sahnede konuşma yaparken bir kişi tarafından bıçaklandı.

Kalbine ve karın bölgesine çok sayıda bıçak darbesi alan Adamowicz, Gdansk Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. 


Hastane doktorlarından Dr. Tomasz Stefaniak, yaptığı açıklamada, ameliyata alınan Adamowicz'i 5 saatlik müdahalenin ardından hayatta tutmayı başardıklarını, ancak belediye başkanının sağlık durumunun hala kritik olduğu bildirdi.

SİYASİ ÖÇ ALMAK İSTEMİŞ
Olayın ardından yakalanarak gözaltına alınan 27 yaşındaki saldırganın, daha önce banka soygunu gibi suçlardan sabıka kaydı bulunduğu ve saldırıyı "siyasi öç almak amacıyla" gerçekleştirdiğini söylediği kaydedildi.

AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL
Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen saldırganın, geçmişte başka suç nedeniyle hapis cezası almasından Adamowicz'in Sivil Platform Partisini sorumlu tuttuğu aktarıldı.