BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.485,94
HABER /  GÜNCEL

Sahipsiz hayvanlar barınağı İstanbul'a örnek oldu

Osmangazi Belediyesi’nin kurduğu ve alanında en büyük ve önemli tesis olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, İstanbul’dan Kadıköy ve Ataşehir Belediyeleri’ne örnek oldu.

Abone ol

Merkezin benzerini kurmak isteyen, Kadıköy ve Ataşehir Belediyelerinden gelen misafirler, sahipsiz hayvanlar doğal yaşam ve tedavi merkezini incelediler.

Ataşehir Belediyesi’nden Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt ve Veteriner Hekim Denizhan Akçelik ile Kadıköy Belediyesi’nden Veteriner İşleri Müdür Yardımcısı Aytaç Kaval ve Veteriner Hekim Süleyman Erçin’den oluşan heyetler Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Kadıköy ve Ataşehirde kurulacak sokak hayvanları rehabilitasyonuna yönelik tesisler için Osmangazi Belediyesi’nden bilgi almak ve tesisleri görmek için gelen heyeti, Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Aysu A. İlman karşıladı. Konuk meslektaşlarına merkezi gezdirerek hem tesis hem de çalışmalar hakkında bilgi veren İlman, sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilecek benzeri projelere teknik ve tecrübe anlamında her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi. Slayt sunum eşliğinde, barınaktaki çalışmalar, koruma altındaki hayvanların bakım ve tedavileri ile ilgili Heyete bilgiler aktaran Altıkardeşler, barınakta koruma altındaki hayvanların tüm aşı ve tedavilerinin yapılarak son derece sağlıklı ve steril ortamlarda kaldıklarını, barınağın Avrupa’nın en modern tesislerinden birisi olduğunu söyledi.

Sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların, gerek vatandaşlar tarafından, gerekse barınaktaki görevli ekipler tarafından toplanarak aşı ve bakımlarının yapıldığının, sokak köpeği ve kedilerin de kısırlaştırılarak kontrolsüz şekilde üremelerinin önlendiğini söyleyen

Veteriner Hekim Aysu İlman Altıkardeşler bu çalışmalarımızla Avrupa’da örnek gösteriliyoruz dedi. Barınağı gezen heyette bulunan Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt “Buranın adını duymuştuk İstanbul’da açmayı düşündüğümüz tesisler için burayı ziyaret etmek çok önemliydi, açıkçası bu kadar özen gösterilerek ve hayvanların her ihtiyacını karşılayan bir yer beklemiyorduk sadece bir hayvan sever olarak bu tesisi Bursa’ya Kazandıran Osmangazi Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak: Bursada bugün