BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,05
HABER /  GÜNCEL

Sahipsiz köpeklerin kurtarıcısı oldu

İzmirli iş kadını Itır Faat, yaz aylarında haftada 3 gün, kış döneminde ise 5 gün köpeklere yiyecek hazırlayıp hasta olanlarla ilgilenerek onlar için yaşamla ölüm arasında köprü oluyor.

Abone ol

Jeoloji mühendisi olup ailesinin şirketinde görev alan Faat, Kısıkköy'deki iş yerine giderken gördüğü sahipsiz, hasta ve sakat köpekleri beslemeye başladı.

Kış aylarında haftanın 5 günü, yaz günlerinde ise en az 3 günü kilolarca yiyecek hazırlayan Faat, et, kemik, kuru mama veya ekmekten oluşan menüsüyle beraber Kısıkköy Sanayi Sitesi'nin arkasındaki boş arazilerin yolunu tutuyor.

Hayvansever dostlarını tanıyan sahipsiz köpekler de Itır Faat'ın aracını görür görmez heyecanlanmaya, oyunlar oynamaya başlıyor. 

HEPSİNİ KURTARMAK İSTİYOR

Faat, Kısıkköy'de 3 yıl önce ilk karşılaştığı zaman sahipsiz köpeklerin ölmek üzere olduğunu belirterek, o an onların bakımını görev edindiğini ifade etti. Bakımını üstlendiği köpek sayısının bazı dönemlerde artış gösterdiğine değinen Faat, şunları anlattı:

"Kış aylarında aracımızı karşılayan köpek sayısı 30-40'ı aşıyor. Korna sesini de aracı da tanıyorlar. Aralarında sadece sağlıklı köpekler yok, terkedilmiş ya da sakat olanlar da var. 3 yıldır burada çok yavru büyüttük, çok hayvan telef de oldu."

Köpeklerle ilgilendiği sırada çevreden çok farklı tepkiler aldığını, bazılarının alkışlarla destek verdiğini bazılarının da "Bu köpekleri neden besliyorsunuz." diyerek kızdığını aktaran Faat, olumsuz eleştirileri dikkate almadığını ve dostlarıyla ilgilenmeyi sürdürdüğünü sözlerine ekledi.