BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  GÜNCEL

Şahinbey Belediyesi'nden bir ilk!

Şahinbey Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında özel bir proje gerçekleştirdi.

Abone ol

Her yıl 23 Nisan haftasında yapılan uçurtma şenliğinde Anadolu Ajansı’nın savaş bölgelerinde çektiği çocuk fotoğraflarından özel uçurtmalar yapıp çocuklara dağıtan Şahinbey Belediyesi “Savaş Çocuklarını” gökyüzüne taşıdı.

Şahinbey’de yaşayan çocukların savaş bölgelerinde yaşayan kardeşlerini tanımaları ve savaşın en can yakan tarafının çocuklar olduğunu anlamalarını sağlamak amacı ile yapılan proje aynı zamanda çocuk zihinlerinde savaşın ne kadar kötü bir durum olduğuna dair farkındalık yaratmak üzerine inşa edildi. Şahinbey Belediyesi’nin uçurtma şenliğine katılan Gaziantep’li çocuklar savaş bölgelerinde yaşayan çocukları kardeş ilan ederken hep birlikte “Savaşa Hayır” dediler.

jpeg.aspx.jpeg

‘’ÇOCUKLARIMIZ SAVAŞA HAYIR DİYEREK BÜYÜSÜN’’

Etkinlikte özel bir açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Yıllardır dünyanın farklı coğrafyalarında savaşlar yaşandı. Bu savaşlarda en çok yarayı şüphesiz çocuklar aldı. Yaşıtları gibi oynayamadılar. Yaşıtları gibi beslenemediler. Bir çoğu yokluktan ve sahipsizlikten hayatlarını kaybettiler. Hayatta kalabilmeyi başaranlarsa derin travmalarla dolu yaşamlarına devam ediyor. O çocukları tanımak, kendi çocuklarımıza anlatmak zorundayız. Savaşın etkilerini insanlara anlatmak ve farkındalık oluşturmak zorundayız. Bizim çocuklarımızın savaş bölgelerinde ki çocuklarla kardeşlik bağını kurmak zorundayız.

Bu bağın ilk adımını atıyor ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile yaptığımız etkinliklerden biri olan Uçurtma Şenliği’mizde bir farkındalık yaratmak istedik. Anadolu Ajansı’nın yıllardır savaş bölgelerinde çektikleri çocuk fotoğraflarından özel uçurtmalar yaptık ve Şahinbeyli kardeşlerimizin bu çocukları görmelerini ve kardeşleri bilmelerini istedik. Bugün Şahinbey Belediyesi olarak çocuklarımızla dünyada ki savaşlardan en çok etkilenen ve kendi savaşları olmamasına rağmen en büyük yarayı alan çocuklarımıza dikkat çekmek istedik.

Bizim çocuklarımızda savaş bölgelerinde ki kardeşlerini görsün ve tanısın istedik. Bizim çocuklarımız Gazze’de Afganistan’da Suriye’de ki kardeşlerinin neler yaşadığını bilsin savaşlara hayır diyerek büyüsün istiyoruz. Anadolu Ajansı’na büyük dramlar anlatan birbirinden değerli fotoğrafları projemiz kapsamında bizimle paylaştıkları için ayrıca teşekkür ederiz.” Dedi.