BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şahin uyardı, BDP direnme kararı aldı

BDP Eş Başkanı Demirtaş'ın ziyaret ettiği Mehmet Ali Şahin, neler konuştuklarına dair açıklama yaptı. Meclis Başkanı Şahin, DTP'lilere yaptığı uyarıları da aktardı....

Abone ol

İNTERNETHABER / 'İki dil polemiği' Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile BDP Eş Başkanı Selehattin Demirtaş'ı karşı karşıya getirdi. Demirtaş, görüşme sonrası özerklikte ısrarcı olduklarının altını birkez daha çizerken, Mehmet Ali Şahin, 'Anadillerimiz farklı olsa da, tek milletiz' mesajı verdi.

Demirtaş'ın da farklı bir düşünce taşımadığını belirten Şahin, görüşmeyi şöyle özetledi:

TEK VATANIMIZ VAR

"Faydalı bir görüşme oldu. Dün verdiğim mesajla bugün kendilerine söylediğim şeyler aynı. Çözüm olarak TBMM'yi görüyorum. Demirtaş'a da aynısını söyledim. Sayın Demirtaş da çözüm olarak tek yetkili makamı TBMM olarak gördüklerini söylediler.

Kendilerinin de TBMM'de grev yaptıklarını ve aynı düşüncelerle burada bulunduklarını ifade ettiler. Vermek istediğimiz mesajları anlatmak durumunda kaldım bu ziyaretle. Bizim bir tek vatanımız var. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü herkesin hassasiyetle üzerinde durması gereken bir mevzudur.

BAŞKA BİR RESMİ DİL ÖNERİLERİ YOK

DEMİRTAŞ'TAN ŞAHİN'E ÖZERKLİK KİTAPÇIĞI
İki dil polemiğinde savaş baltaları kuma gömüldü. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Selahattin Demirtaş, daha önceki dönemde DTP'nin bastırdığı özerklik kitapçığını Şahin'e verdiklerini söyledi.
HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN!

İki dil konusuyla ilgili düşüncelerinin net şekilde ortaya konması ricasında bulundum. Sayın Demirtaş da Türkçe'nin resmi dil olması dışında başka bir dil önerme gibi bir girişimimiz yok ancak ana dillerin konuşulması konusunda diğer siyesi partilerden farklı görüşümüz olabilir mesajı verdi.

Ben de değişiklik düşünceleriniz olabilir, bunları da düşünürüz ancak bunların değiştirileceği yer TBMM'dir dedim. Bu ziyaretin verimli bir ziyaret olduğunu yine belirtiyorum.

DAHA SIK GÖRÜŞELİM

"Bundan sonra daha sık görüşelim, bir takım yanlış analışmalar oluyor, biz de meramımızı yüz yüze ortaya koymuş oluruz" talebinde bulundular ben de memnuniyetle kabul ettim.

Bana beyanı şu şekildeydi, 'Ben arkadaşlarıma da söyledim TBMM'de Türkçe'den başka lisanla hitap etmeyin' diye uyarıda bulundum. Ben de Demirtaş'ın bu düşüncesini onayladım.

YASA ÇIKSIN DİYE TEKLİF EDİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Demokratik Toplum Kongresi'nin bir platform olduğunu ve partileriyle organik bağlarının olmadığını ifade ettiler. Orada konuşulanlar sadece fikir tartışmasaydı, bu konuda yasa çıksın diye teklif edilmesi söz konusu değil dediler.