BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.416,63
HABER /  POLİTİKA

Şahin parti kurdu işte partinin ismi!

İdris Naim Şahin'in liderliğinde kurulan yeni partinin dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verildi. İşte o partinin adı;

Abone ol
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kurucuları arasında bulunduğu Millet ve Adalet Partisi'nin (MİLAD) kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi. 
 
Partinin kurucu üyelerinden Demokraside Birlik Vakfı ve İnsani Değerler Derneği Genel Başkanı Mehmet Bozdemir, Millet ve Adalet Partisini kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığına sundu. Bakanlıktan ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozdemir, bugünü Türk siyasi hayatında milat olarak gördüklerini söyledi. 
 
Siyaset kurumunun iktidar ve muhalefetiyle ülkeyi yönetemez hale geldiğini savunan Bozdemir, "Ülkemizde şu an demokrasi, hukuk ve ahlak askıya alınmıştır. Mevcut hükümet, artık yönetme melekelerini ve kabiliyetini kaybetmiştir" dedi.

"BÜYÜK KATILIMLAR OLACAK"

Hedeflerinin ne olduğu yönündeki soru üzerine Mehmet Bozdemir, temel hedeflerinin toplumsal uzlaşı ve barışı temin olduğunu söyledi.
 
5 Aralık'ta büyük kongrelerini yapacaklarını aktaran Bozdemir, "Meclis'ten partinize katılımlar olacak mı?" sorusu üzerine, "Şuan milletvekili olarak Sayın İdris Naim Şahin var. Biz değerler hareketi olarak birçok milletvekiliyle görüştük. İnşallah bize büyük katılımlar olacak" diye konuştu. Bozdemir, TBMM'de grup kurabileceklerini söyledi.
 
"HIRSIZI YAKALAMAK SUÇ OLDU"

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, partisinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığına verilmesinin ardından düzenlediği  basın toplantısında, Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması ve hak ettiği itibarına yeniden kavuşması için yola çıktıklarını söyledi.
 
"Mevcut iktidarın ülkeyi düşürdüğü kötü durumu yalanlarla örtbas etme gayretinde" olduğunu öne süren Şahin, toplumsal alanda büyük bir ayrışmanın yaşandığını, vatandaşın devletine güveninin sarsıldığını savundu.
 
İktidarın uyguladığı yapının, Türkiye Cumhuriyeti'ni tamamen tasfiye etme amacı taşıdığını iddia eden Şahin, "Bugün ülkemizde hırsızı yakalamak suç olmuştur. Oduncu Ahmet'i, fırıncı Hasan'ı, işçi Hüseyin'i yargılamak meşru ama kendisini dokunulmaz zannedenleri yargılamak artık suç ve imkansız hale getirildi" diye konuştu.

26781966.jpg 
 
 
ALTIPARMAK KURUCULARA ARASINDA
 
Öte yandan yasa dışı dinlemelerle ilgili "paralel yapı" iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak da partinin kurucuları arasında yer alıyor.