BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,55
ALTIN 2.492,44
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Şahin: Kılıçdaroğlu sorumlu davrandı ama...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP ve MHP liderleri ile terör konusundaki görüşme talebinde bulunmasına verilen yanıtları değerlendiren Şahin, "Kılıçdaroğlu sorumlu davrandı. Ama bir sözünü eleştirdim. Terör sorununu çözecek olan partinin CHP demesi partizanca bir yaklaşım. Parti çıkarları için kullanmaktadır. Yadırgadım. Bahçeli'nin tavrından dolayı MHP tabanında bir çok arkadaşımız bu tavırdan dolayı son derece rahatsızdır" dedi.

KILIÇDAROĞLU SORUMLU DAVRANDI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP ve  MHP liderleri ile terör konusundaki görüşme talebinde bulunmasına verilen yanıtları değerlendiren Şahin, "Kılıçdaroğlu sorumlu davrandı. Ama bir sözünü eleştirdim. Terör sorununu çözecek olan partinin CHP demesi partizanca bir yaklaşım. Parti çıkarları için kullanmaktadır.

BAHÇELİ BUNU YAPMADI

Yadırgadım. Siyasi partiler, böylesine menfur bir saldırıda bir ve beraber olmalıydı.  Sayın Bahçeli bunu yapmadı. MHP tabanında bir çok arkadaşımız bu tavırdan dolayı son derece rahatsızdır. Cevap göndermişler. "Bizim hayır dememize alışmıştır yadırgamıştır" şeklindeki bir açıklama olabilir mi?" diyerek tepki gösterdi.

"TERÖR ÖRGÜTÜ SİYASİ AKIŞI ETKİLEDİM DER"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in cuma gününe kadar mitingleri askıya aldıkları yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istenen Şahin, "Terör örgütü siyasi akışı etkiledim der. Onlara pirim vermememiz gerekir. Güvenlik önlemi alınarak siyasi partiler, siyasi programlarını uygulamalı" dedi. 

"DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMASI SORUMSUZ BİR DAVRANIŞ"

Şahin, "Demirtaş'ın bu açıklaması eylemi gerçekleştiren hangi örgütse, bu örgütün eylemine hizmet etmiştir. Çok talihsiz açıklamalar. Son derece sorumsuz bir davranış" dedi.

"PKK'NIN EYLEMSİZLİK KARARI 'SİLAHLAR ELİMİZDE AMA TETİKLEMEYECEĞİZ' DEMEK"

PKK'nın eylemsizlik kararını değerlendirmesi istenen Şahin, "Silahlar elimizde ama tetiklemeyeceğiz demek. Eylemsizlik içerisinde olabilirsin. Senin bu duruşun bile bir tehdit oluşturuyorsa yapılması gereken neyse o yapılır" dedi.
Şahin, Terör saldırılarının Ak Parti'nin oy oranına zarar vermeyeceğini de söyledi.