BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.502,86
HABER /  GÜNCEL

Şahika nefesini Gazze için tuttu

ODTÜ Spor Kulübü SAS-Su Alt Sporları sporcusu Şahika Ercümen, Antalya’nın Kaş açıklarında paletsiz değişken ağırlık tüpsüz dalış rekor denem...

Abone ol

ODTÜ Spor Kulübü SAS-Su Alt Sporları sporcusu Şahika Ercümen, Antalya’nın Kaş açıklarında paletsiz değişken ağırlık tüpsüz dalış rekor denemesi gerçekleştirdi.
91 metreye paletsiz değişken ağırlık tüpsüz dalan ODTÜ Spor Kulübü SAS-Su Alt Sporları sporcusu Şahika Ercümen, Derya Can’a ait olan 90.2 metrelik rekoru kırdı.

"NEFESİMİZİ GAZZE İÇİN TUTTUK”
Şahika Ercümen çok mutlu olduğunu belirterek, “Benim için çok basit bir dalış oldu. Çok mutluyum. Bu dalışımızı Gazze için gerçekleştirdik. Nefesimizi Gazze için tuttuk” dedi.
Nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının korunması için dikkat çekmek için daldıklarını da söyleyen Ercümen, Çanakkele’de ilerleyen dönemlerde Çanakkale şehitleri için dalacağım. 100 metre ve üzerine dalış yapacağım” diye konuştu.

ENGELLİ SPORCU İLE DALDI
Şahika Ercümen daha sonra engelli sporcu Ufuk Koçak ile 22 metreye tüpsüz dalış gerçekleştirdi. Engelli sporcu Ufuk Koçak, “Dünya rekoru kıran sporcu olan Şahika ile dalmak bana gurur verdi. Engelli olmak dalış yapmaya engel değil” dedi.
(İHA)