BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Şahika Ercümen aslen nereli kimdir instagramı...

Survivor ünlüler takımında yer alan Şahika Ercümen kimdir, instagram hesabında neler var, hangi rekorları kırdı evli mi bekar mı? İşte Şahika Ercümen hakkında bilgiler.

Abone ol

Survivor 2017 ünlüler takımında yer alan Şahika Ercümen bir rekortmen. Çanakkaleli olan Şahika Ercümen 16 Ocak 1985 doğumlu. Serbest dalışta Türkiye rekorunu elinde bulunduran Şahina Ercümen Başkent Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu.

 Bir çok rekoru olan Şahika Ercümen en son 22 Ekim 2016 tarihinde Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında yeni bir rekora imza attı. Şahika Ercümen Değişken Ağırlıklı Paletli alanında 110 metreye dalarak CMAS onaylı yeni bir dünya rekoru kırdı. Bu rekorla su altında en derine inen insan unvanını adı. Şahika Ercümen rekorları ile olduğu kadar sosyal sorumluluk projelerinde yer alması ve şehit ailelerine olan desteği ile de önü çıkıyor. 110 metrede kırdığı dünya rekorunu şehitlere adamasıyla da bunu gösterdi. Şahika Ercümen, şehit çocuklarına destek projesi "Turkuazın Çocukları Projesi"ne destek veriyor.

ERKEKLERİ DE YENİP DÜNYA REKORU KIRDI
Şahika Ercümen'in rekorlarından en çarpıcı olanı ise 11 Şubat 2011 tarihinde Avusturya'nın Weissensee bölgesinde kayıtlara geçti. Şahika Ercümen, buz altında tek nefeste 110 metrelik bir mesafeyi katedip hem erkekler hem de bayanlarda Buzaltı Yatay Dalış dünya rekorunu kırdı. Daha önceki rekor kadınlarda 70 erkeklerde ise 108 metre idi.

şahika ercümen kimdir sevgilisi ve kocası instagramı
Şahika Ercümen rekorların kadını... 10 Kasım 2011 tarihinde de Mısır'ın Dahab kentinde sabit ağırlıkla dikey dalış kategorisinde 70 metreye ulaşarak bu daldaki dünya rekorunun sahibi olmuştu. Aynı gün paletsiz olarak da 60 metreye dalarak bir rekor daha kırmıştı.

2006 YILINDA KIRDIĞI REKORLAR
Şahika Ercümen 2006'da, İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği dereceyle Türkiye rekoru kırdı. 26-27 Mayıs 2007 tarihlerinde, Ankara ODTÜ kapalı yüzme havuzunda düzenlenen dinamik apnea (serbest dalışın havuzda yapılan branşlarından biri) Türkiye Şampiyonası'nda tek nefesle havuzda 145,35 metre giderek Türkiye rekoru kırdı.

2008-2010 SENELERİNDE KIRDIĞI REKORLAR
2008 yılında, Türkiye Sualtı Hokeyi Millî Takımı ile Avrupa üçüncüsü olan Şahika Ercümen Serbest Dalış Avrupa Şampiyonası'nda geçirdiği sakatlığa rağmen Avrupa dördüncüsü oldu. 2009 yılında serbest dalış alanında Türkiye şampiyonluğu elde den Şahika Ercümen 2010 yılında Türkiye rekoru ve dünya rekoruna en yakın derecenin (-65 metre) sahibi oldu.

2014 YILINDA KIRDIĞI REKORLAR
Şahika Ercümen 22 Temmuz 2014 tarihinde Antalya'nın Kaş ilçesinde paletsiz değişken ağırlıkla yaptığı dalışta 91 metreye ulaşarak dünya rekosunun sahibi oldu. Paletsiz değişken ağırlıkla kırdığı dünya rekorundan bir gün sonra Şahika Ercümen paletsiz ip destekli serbest dalış kategorisinde 72 metrelik derecesiyle yeni bir dünya rekoruna imza attı.

2015 YILINDAKİ ÖZEL DALIŞI
Şahika Ercümen Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında şehitleri anmak amacıyla 24 metre derinlikteki İngiliz savaş gemisi Majestic’e dalarak şehitlerin anısına çelenk bıraktı. Şahika Ercümen 2015 yılının Haziran ayında 125 yıl önce Japonya'nın Kushimoto kenti yakınlarında batan Osmanlı gemisi Ertuğrul'a saygı dalışı gerçekleştirdi. Şahika Ercümen , Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nda paletli sabit ağırlık ip destekli dalış kategorisinde 72 metreye ulaşarak kendine ait 70 metrelik Türkiye rekorunu kırdı ve birinciliği elde etti.