BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,09
HABER /  GÜNCEL

Sahibinden sakallı ejder

Gündelik hayatın neredeyse vazgeçilmezi haline gelen alışveriş sitelerinde, canlı hayvan ilanları da dikkati çekiyor.

Abone ol

Sitelerde evcil kedi ve köpek türlerinin yanı sıra sakallı ejder, Yemen bukalemunu, Kaliforniya solucanı, sülük, su semenderi, iguana gibi çok sayıda sürüngen ilanı da yer alıyor.

Özellikle zaman tasarrufu ve iş yoğunluğu nedeniyle tercih sebebi olan alışveriş siteleri, çok farklı ürünlerle hizmet sunuyor. Kıyafet, otomobil, elektronik eşya, çiçek, müzik aletleri, kitap gibi her tür ürünün satışının yapıldığı bu sitelerdeki ilginç canlı hayvan ilanları ise dikkati çekiyor.

TUVALET EĞİTİM ALMIŞ İGUANA

En fazla ilan akvaryum balıkları, kümes ve evcil hayvanlarda bulunurken, deniz canlıları ile küçük ve büyükbaş hayvan ilanları da onları takip ediyor. Sitelerde en fazla dikkati çeken canlı hayvan ilanlarını ise sürüngenler oluşturuyor.

Türkiye'de çok fazla bulunmayan bu hayvanlar arasında bukalemundan iguanaya, sakallı ejderden leopard geckoya kadar farklı türler var.

ÇOK EVCİL ELDEN YEMEK VER

İstanbul Bahçelievler'den verilen yaklaşık 2 metre boyunda olduğu belirtilen bir iguana ilanında, iguananın çok evcil ve elden yemek yediği bilgisine de yer veriliyor. Eğitimli olduğu belirtilen iguananın, dizi setlerine veya katalog çekimlerine kiralanabileceği kaydediliyor. İguananın fiyatı ise 5 bin lira.

Sitelerde çok sayıda bukalemun ilanı da yer alıyor. Yemen bukalemunumu 200-300 lira arasında satılırken, yaş ve türüne göre bu fiyatlar bin liraya kadar çıkıyor.

GÜBRESİ DEĞERLİ

Dikkati çeken diğer ilanlar arasında ise tüm bitkilerde kullanılabilen gübresi nedeniyle kırmızı Kaliforniya solucanları geliyor. Solucanlarının dışkılarından elde edilen gübrelerin, kalitede ve ürün miktarında artış sağladığı ifade edilirken, bin adet kırmızı Kaliforniya solucanı yemi ile 200-300 lira arasında satılıyor.

Sitelerde ayrıca leopard gecko türleri 200-400, su semenderi 5-10, sakallı ejder 150-200, sülük ve elma salyangozu ise 1 liradan meraklısına sunuluyor.