BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.426,06
HABER /  GÜNCEL

Sahanın içini kirletmeye çalışıyorlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 'Sahanın içi tertemiz, sahanın içini kirletmeye çalışıyorlar. Ayıp ediyorlar' diye konuştu

Abone ol

Sarı-lacivertli takımın kendi evinde Kayserispor'u 4-0 mağlup ettiği karşılaşmanın sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan genç teknik adam, kazanmaları gereken maçlar oynadıklarını belirterek, "Bugünkü maçımızı kazanmayı başardık. Oyuna iyi başladık. Öne geçtik. 30. dakikadan sonra rakip oyunda dengeyi kurdu. Penaltı golünden önce toparlandık ve penaltı golüyle maç bize döndü. Güçlü bir takımdan iyi bir skor elde ettik." dedi.

Bir gazetecinin "Takıma eksi puanlar verilmesi yönünde iddialar var. Küme düşme olursa tavrınız ne olur ?" sorusuna Aykut Kocaman, şu cevabı verdi:

"Gerçekten sahada bizim şike yaptığımızı gösteren, futbolun doğal akışına aykırı bir şeyler yaptığımızı gözümüze sokacak birileri varsa, göstersinler. Şahsım adına beyan ediyorum, çekilmeye hazırım. Geçen sene sahanın içi tertemizdi, sahanın içini kirletmeye çalışıyorlar, çok ayıp ediyorlar. Maçları teker teker seyredelim, sahada bir şey yok, saha tertemiz. Şike ya da benzeri bir şey varsa, oyuncular olmalı bu işin içinde. Uzmanlar maçları izlesinler, karar versinler. Fenerbahçe'nin maçlarında futbolun doğal akışına aykırı bir şey varsa, verilmiş bir karar olursa, gereğini yapacağımı söylemiştim. Aynı fikirdeyim''
Bir gazetecinin "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile puan pazarlığı yaptığınız yazılıp çiziliyor" demesi üzerine Kocaman, "Söylenenler külliyen yalan. Yalan söylemenin cezası yok. 7 aydır bu olay sakız edildi. Futbol konuşalım diyorlar ama futbol konuşmuyorlar." diye tepki gösterdi.

26 Ocak'ta Ankara'da yapılacak Futbol Federasyonu'nun yapacağı Genel Kurul ile ilgili olarak da genç teknik adam, şunları dile getirdi:

"'3 Temmuz sürecinin başka bir açılımı olduğunu düşünüyorum. Futbol Federasyonu, 58. maddeye göre kararını vermeli. Sahaya bakmalı, gerçekten şike var mı yok mu tespit etmeli. 58. madde ile Fenerbahçe tekrar yalnız bırakılmaya çalışılıyor"

Bir gazetecinin Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı Moussa Sow'un tranfserinde bir sorun olup olmadığını sorması üzerine Aykut Kocaman, "Transferde son imzalar atılana kadar sıkıntı olabilir. Ancak Sow'un tranfserinde problem gözükmüyor. Netleşmeden birşey söyleyemem." diye cevap verdi.