BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

Sahada rezalet üstüne rezalet!

Ampute Futbol Ligi'nde futbolcu hakeme saldırdı, bir engelli seyirci de hakemi yumrukladı. İşin tuhaf tarafı da polis, kavgayı ayırmak için biber gazı sıkması oldu.

Abone ol
Ampute Futbol Ligi maçında kırmızı kart gören futbolcu, hakeme koltuk değneğiyle saldırınca sahada olaylar çıktı. Engelli futbolculara polis biber gazıyla müdahale edince rezalet ortaya saçıldı.

Malatya İnönü Stadında oynanan Ampute Futbol 1. Ligi’nde Malatya Bedensel Engelliler Ampute Takımı ile İstanbul Özürlüler Spor Ampute takımı karşılaşmasında yeşil sahalarda görmek istemediğimiz kavga görüntüleri, maça damgasını vurdu. Karşılaşmanın 43’üncü dakikasında İstanbul Özürlüler Spor 2-1 öne geçerken orta hakem Sadık Kayhan Malatya Bedensel Engelliler Spor oyuncusu Gazi’ye sarı kart gösterdi. Karara itiraz eden futbolcu, hakeme itirazını sürdürünce kırmızı kart gördü.  Malatya Bedensel Engelliler Ampute Takımında diğer futbolcu Mustafa ise arkadaşının kırmızı kart görmesine itiraz edince kendisi de kırmızı kart görerek oyundan atıldı.
  
ÜST ÜSTE KIRMIZI KART KIZDIRDI
 
Kırmızı kart gören Malatya Bedensel Engelliler Spor oyuncusu Mustafa ise bu duruma sinirlenerek koltuk değnekleriyle ile orta hakeme saldırmak istedi. saldırıya uğrayan hakem karşılaşmayı tatil ederek soyunma odasına doğru ilerlerken sahaya giren engeli bir seyirci ise hakeme yumrukla saldırdı. Çevik Kuvvet polislerinin olaya müdahale etmesiyle hakemler soyunma odasına götürülürken, takım yöneticileri ve futbolcular polislerle tartışmaya devam edince, ortalık bir anda karıştı. Bu üzerine polis, futbolcu ve yöneticilere biber gazı ile müdahale etti. 

a09192320.jpg

POLİSE TEPKİ 
 
Kavga güçlükle ayrılırken, gazi olan bir takım oyuncusu ise polisleri eleştirerek, "PKK’lılar olsa böyle müdahale etmezdiniz" diyerek tepkisini dile getirdi. Olaylar nedeniyle gazdan ve müdahale sırasında etkilenen birçok engelli oyuncuya sağlık görevlileri saha içerisinde müdahalede bulundu. Maçın sonunda polis ile futbolcular birbirinden özür diledi. Ancak polis kontrolunda sahadan çıkartılan hakemlerle futbolcular birbirlerinden şikayetçi oldu.

d09193900.jpg 
 
Malatya Bedensel Engelliler Ampute Takımı Teknik Direktörü Ruhi Aslanboğa, maç sonunda yaşanan olayları tasvif etmediğini belirterek Kulüp yönetimi ile görüştükten sonra istifa ettiğini açıkladı.