BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Sahada bir tek Messi vardı!

Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin ilk maçında yendi ama şampiyonluk için umut vermedi.

Abone ol

Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin ilk maçında Nijerya'yı tek golle mağlup ederek 3 puanı cebine koydu. Ancak Güney Amerika temsilcisinin sergilediği futbol şampiyonluk için umut vermedi.

Dünya Kupası’nın ikinci gününde B Grubu’nda Maradona’nın teknik direktörlüğünü yaptığı yıldızlar topluluğu Arjantin, ilk maçında Afrika temsilcisi Nijerya ile karşılaştı.

İki takım Johannesburg’un Ellis Park Stadı’nda kozlarını paylaştı. Şampiyonluğun en büyük favorilerinden Arjantin, beklentilerden uzak bir performans sergiledi. Güney Amerika temsilcisi sahadan 1-0 galip ayrılırken, karşılaşmanın tek golü de 6. dakikada Heinze'den geldi.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından, belki de en iyisi olarak kabul edilen Diego Armando Maradona, son milli maçını 1994 Dünya Kupası’nda Nijerya'ya karşı oynamıştı. Efsane, 16 yıl sonra dünya kupasına bu kez teknik direktör olarak döndü ve ilk rakip yine Nijerya’ydı.

Haberin devamı ↓
--------------------------------------------------------------------------------
reklam

--------------------------------------------------------------------------------

Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren kontrolü ele alan Arjantin, Nijerya savunmasına çok zor anlar yaşattı. Güney Amerika temsilcisinde gol perdesini 6. dakikada Gabriel Heinze açtı: 1-0. Veron'un ortasında Heinze, kafa vuruşuyla Nijerya filelerini havalandırdı.

27. dakikadan sonra Arjantin tempoyu düşürürken, Nijerya rakip kaleye daha etkili gelmeye başaldı. Obasi’nin ceza sahasına girerken yaptığı sert vuruşta top yandan auta çıktı. Bu pozisyonda Afrika temsilcisi gole çok yaklaştı, ama bu fırsatı değerlendiremedi.

Messi ile yeniden ipleri eline alan Arjantin’de, yıldız oyuncunun 35. dakikada yaptığı şık plase vuruşu kaleci aynı güzellikte kurtardı.

Kalan bölümde başka gol sesi çıkmazken, ilk devreyi Arjantin 1-0 önde noktaladı.

İkinci devreye iki takım da değişiklik yapmadan başladı. Arjantin ikinci yarıya da hızlı girdi. Güney Amerika temsilcisi 49. dakikada Messi ile gole çok yaklaşırken, yıldız oyuncu topu ağlarla buluşturmayı başaramadı.

Nijerya da zaman zaman Arjantin kalesine etkili gelirken, 70. dakikada Tawio'nun sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta top az farkla auta gitti.

Kalan sürede iki takım da net gol pozisyonları yakalamasına rağmen skoru değiştirmeyi başaramadı. Arjantin sahadan 1-0 galip ayrılırken, ilk maçını 3 puanla kapattı. Nijerya ise sahadan puansız ayrıldı.