BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sağlıktaki skandal atama meclis gündeminde

Sağlık Bakanlığı'ndaki skandal müsteşar ataması iddiası, Meclis gündemine taşındı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sağlık Bakanlığı'ndaki skandan atamayı meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu'nun Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği önerge şöyle:

Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Eyüp Gümüş’ün Denetim Hizmetleri Başkanlığındaki görevi esnasında, eşi Sevtap Gümüş’ün Kavacık Medical Sağlık Hizmetleri ve Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmasına karşın bu durumu kurumuna bildirmediği için 2 Eylül 2013 tarih ve 11480 sayılı kararla “kınama” cezası aldığı iddiası doğru mudur?

2-Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilen Suna Düzyol isimli hastanın ihmaller zinciri neticesinde hayatını kaybetmesi konusunda 5 Eylül 2012 tarih ve 2030 sayılı ceza onayı ile Eyüp Gümüş’e “uyarı” cezası verildiği iddiası doğru mudur?

3-Eyüp Gümüş’ün ticaret yapmak veya devlet memurlarına yasaklanan diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunarak, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptığı dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’de İş Yeri Hekimliği yaptığı iddiası doğru mudur?

4-Beykoz Belediyesi’nin Kat Karşılığı İnşaat Yapım İhalesi’ne, Devlet Memuru Dr. Eyüp Gümüş olarak şahsen katılarak söz konusu ihaleyi kazandığı iddiası doğru mudur?

5-Devlet Memuru Dr. Eyüp Gümüş olarak Kavacık Medical Sağlık Hizmetleri ve Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.’yi kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı iddiası doğru mudur?

6-Müfettiş raporlarında Eyüp Gümüş’e “kademe ilerlemesi durdurulması” teklif edildiği ancak 29 Temmuz 2009 tarih ve 137192 sayılı ceza onayı ile “Aylıktan kesme” cezası verildiği iddiası doğru mudur?

7-Devlet Memurları Kanunu’nun 132 maddesi “Aylıktan kesme cezası ile tecziye edilenler 5 yıl boyunca daire başkanı, dengi ve daha üstü kadrolara, bölge ve il teşkilatlarının en üst yönetici kadrolarına, düzenleyici ve denetleyici kurumların başkanlık ve üyeliklerine atanamazlar.” hükmüne rağmen Eyüp Gümüş Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’na yasalar hiçe sayılarak nasıl atanabilmiştir?

8-Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Eyüp Gümüş’ün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yakın bir isim olduğundan tüm yasal mevzuatlar çiğnenerek atamasının gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?