BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,45
HABER /  DÜNYA

Sağlıklı toplum için eşiyle el ele yürüdü

Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eşiyle el ele yürüdü. <br/>Müezzinoğlu...

Abone ol

Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eşiyle el ele yürüdü.
Müezzinoğlu, “Birileri gibi sokak hareketleri için değil, sağlık hareketi için sokağa çıkacağız” dedi.
Küçükçekmece Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen ‘Hareket sağlıktır, Yüreğine sağlık yürüyüşü’ renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce vatandaş, sağlıklı bireyler için Küçükçekmece Gölü kenarında yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Yürüyüşe Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eşi Faize Müezzinoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve protokol üyeleri katıldı. Bakan Müezzinoğlu, yürüyüş esnasında eşinin elini bir an olsun bırakmadı.

“BU YÜRÜYÜŞÜ TOPLUMSAL HAREKETE DÖNÜŞTÜRMEYİ PLANLIYORUZ”
Yürüyüş öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, “Sağlıklı kalabilmek için yürümemiz, hareket etmemiz gerekiyor. Hiç birini yapamıyorsak, engelimiz, hastalığımız yoksa yürümemiz lazım. Bunu bizim öncülük yapıp topluma mal etmemiz önemli olan. Burada her yaştan insanlarımız var. Daha çok teknoloji, ilaç, laboratuvar önemli ama ondan daha önemli olan sağlıklı kalabilmek. Sağlıklı birey, toplum, aile, beslenme önemli. Bunun için hareket en önemli unsurlardan bir tanesi. Bu tür organizasyonları toplumsal harekete dönüştürmeyi planlıyoruz. 3 Ekim’de Ankara’da yapacağız. Türkiye’nin her noktasında toplumsal dinamikleri devreye sokarak, toplumun her kesimini sağlıklı gelecek adına bir anlayışa döndürmeye çalışıyoruz. Bu yürüyüşün çok anlamlı bir değeri var” şeklinde konuştu.

“BİRİLERİ GİBİ SOKAK HAREKETLERİ İÇİN DEĞİL, SAĞLIK HAREKETİ İÇİN SOKAĞA ÇIKACAĞIZ”
Bir insanın yorgun olması durumunda bile kendisini spora atması gerektiğini ifade ederek, sokak eylemcilerine göndermede bulunan Müezzinoğlu, “Yarım saat içerisinde yorgunluğunuzu atarsınız. Ne kadar kendinizi koltuğa atarsanız o kadar yorgunluğunuz artar. 2014’te daha çok hastane, daha çok teknoloji konuşmayacağız daha çok hareketi, sokağa çıkmayı konuşacağız. Birileri gibi sokak hareketleri için değil, sağlık hareketi için sokağa çıkacağız. Sağlıklı toplum için sokağa çıkacağız. 75 milyon insanın yüreğinin bir atması için sokağa çıkacağız, sevgi bereketiyle zenginleştireceğiz. Sağlıklı bireyler, sağlıklı aileler ve sağlıklı toplumlar olarak çok daha güçlü hale getireceğiz” dedi.

“ATATÜRK’TEN GEÇİNENLERE ÇOK NET SÖYLÜYORUM”
‘Bu milletin medeniyet anlayışı ile, dünyaya geçmişte nasıl medeniyet anlayışı sunmuş isek, gelecekte de o güçlü medeniyeti sunacaktır’ diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Müezzinoğlu, “Nasıl Mustafa Kemal Atatürk, bu millete muasır medeniyet seviyesi üzerinde bir yolculuğu göstermişse, evet Atatürkçülere, Atatürk’ten geçirenlere çok net olarak diyorum ki; ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve bu milletin yolculuğu muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedeftir’ Milletle beraber o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yolculuğuna gönül birliğiyle gönül hareketiyle, sağlık hareketleriyle doldurarak zenginleştireceğiz” diye konuştu.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise ilçenin her geçen gün sağlık alanında ilerlediğini ifade ederek, “Bölgenin en iyi kalp hastanelerinden birisi bizim ilçemizde. Çok yakında kapsamlı bir diş ve ağız sağlığı hastanesi yapılacak. Artık Küçükçekmece dünya ile yarışır bir ilçe haline geldi” dedi.
Yürüyüşün ardından ‘Bin kürek tek yürek’ sloganı ile Dragon Bot Yarışları düzenlendi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve başkan Aziz Yeniay, bota binerek kürek yarışlarının startını verdi.
(İHA)