BIST 9.725
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.434,81
HABER /  SAĞLIK

Sağlıklı olmak, güzel olmak demek!

Sağlıklı ve formda olmak yükselen bir trend çünkü ancak bu koşullarda içimizdeki güzelliği dışa vuruyor ve ışıl ışıl görünebiliyoruz

Abone ol

Gündelik hayatta beslenmeden tutun da kısa süreli egzersizlere kadar, bir insanın sağlık için yaptığı her şey bir yandan da vücut ve cilt güzelliğini etkiliyor. Cosmopolitan dergisinin son sayısında sağlıklı olmanın neden güzel olmakla eş değer olduğu nedenleriyle anlatıldı.

DENGELİ YEMEK KALBE İYİ
Çünkü dengeli bir diyetle harika bir cilde sahip olacaksınız... Akdeniz bölgesine ait diyetlerde ağırlıklı olarak bol meyve, sebze ve balık göze çarpıyor. Bu besinler kalp krizi riskini azalttığı gibi, cildin de en yakın dostu. Avustralya, İsveç ve Yunanistan'da 453 yaşlı üzerinde yapılan bir araştırmada bu besinleri düzenli alanların güneşin zararlı ışınlarından diğerlerine göre daha az etkilendikleri ve zamana meydan okurcasına sağlıklı ve dinç göründükleri saptanmış. Bir diğer cilt dostu da Omega 3 yağ asitleri.... Balık, fındık ve keten tohumunda bulunan Omega 3, sağlıklı, pürüzsüz bir cilt ve parlak, kırılmamış saçlar sağlıyor.

TATLIYA SON!
Çünkü tatlılardan vazgeçerek aknelerle savaşacaksınız... Çikolata, her zaman cildimiz için bir düşman olmuştur; aknelerin çıkmasına sebebiyet vererek cildin doğal dengesini bozar. Bununla birlikte en az çikolata kadar, cilt sağlığını bozan diğer besinler ise kurabiyeler ve şekerli mısır gevrekleridir. Bunlar ayrıca hormonal dengemizi de bozarak sağlığımızı tehdit eder. Bu besinler çeşitli aknelerin kuvvet alarak büyümelerine sebebiyet verir. Akne oluşumunun altında tatlıyla beslenme büyük rol oynar.

KIRIŞIĞA KARŞI EGZERSİZ
Çünkü egzersiz yaparak kırışıklıkların meydana gelmesini önleyeceksiniz... Evet, tatlılardan uzak kalarak biraz da olsa kalori almaktan, cilt bozukluklarından kurtuldunuz... Peki bu yeterli mi? Tabii ki değil; diyetin etkisini artırmak için bir şeyler daha yapmak gerekiyor. Tabii ki egzersiz! Haftada en az üç kez 30 dakika egzersiz yaparak hem sağlıklı hem de güzel kalabilirsiniz.

BOL BOL SU İÇİN
Çünkü bol bol su içmek sağlık için olduğu kadar dış görünüş için de çok faydalı. Su içmek özellikle cilde canlılık veren ve hatta göz altı morluklarının azalmasına sebep olan çok önemli bir faktör.

ÖĞLEN UYKUSU ŞART!
Çünkü öğle uykusuyla kendinizi harika hissedeceksiniz... Uyku; cildimizde oluşması muhtemel bozukluk ve sorunların da en önemli önleyicisidir. Uzmanlar uykunun ilk 15 dakikasında hormonal dengemizin ve ten rengimizin onarılıp bir düzene girdiğini belirtiyor.

DİMDİK DURUN
Çünkü dimdik bir duruş sizi çok daha güzel gösterecek... Ayrıca herkese daha kendinden emin ve güvenli bir mesaj vereceksiniz. Boyunuzun daha uzun görünmesini istiyorsanız her zaman için dik durmayı alışkanlık haline getirin. Eğer çabalarınıza rağmen tamamen dik durmayı bir türlü başaramıyorsanız düzenli olarak pilates yapın; postürünüz düzelecektir.

ERKEN YAŞLANMAYA KARŞI GÜNEŞ KREMİ
Güneşe çıkmadan önce ve sonra sürdüğünüz koruyucu ürünler, cildinizin nem kaybını önler. Ayrıca krem sayesinde güneşin zararlı ışınlarına karşı tam bir koruma sağlamış olursunuz. Güneş kremlerinin bir diğer yararı da ince çizgilerin oluşumunun önüne geçmesi... Böylelikle erken yaşlanma belirtileri oluşmadan önlenmiş olur.

GÜZEL BİR CİLT İÇİN NASIL BESLENMELİ , NE YEMELİYİZ?

Uzman diyetisyen Ceylan Akiş, cilt güzelliği ve sağlığı için mucizevi bir dünyanın kapısını açacak dört besini özetliyor:
TAM TAHILLAR: İçeriklerindeki yoğun rutosid ve B vitamini sayesinde cildin nem dengesini sağlar. Yani artık esmer ekmek, pirinç ve makarna tüketmeye başlayabilirsiniz.

KURUYEMİŞLER: E vitamini dünya üzerinde en yaygın kullanılan cilt destekleyici vitamindir. Gençlik ve yumuşaklık kaynağı olan bu vitamin badem başta olmak üzere ceviz ve fındıkta bulunmaktadır. Selenyum ve Omega3 içerikleriyle de desteklenen bu etki için her gün bir avuç içi ceviz ve fındık yemek yeterli olacaktır.

İçeriklerindeki A vitamini ve beta karoten sayesinde cildiniz genç görünmekle kalmayacak pırıl pırıl parlayacaktır da. Özellikle salatalık yedikçe cildinizde ortaya çıkan değişim sizi de şaşırtacak.

NARENCİYELER: Salatalar bol limonla, kırmızı biberle, ara öğünler de mevsimine göre portakal, greyfurt, çilek ve kiviyle çeşnilendirilebilir. C vitamini içeren narenciyelerdeki, cildin tüm dış etkilerden korunarak yumuşak ama bir o kadar da gergin görünmesine yardımcı olacaktır.