BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,46
ALTIN 2.487,53
HABER /  GÜNCEL

Sağlıkçılardan serbest kıyafete destek

Sağlık-Sen, Memur-Sen’in kamuda kılık kıyafet serbestisi için başlattığı Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyasına destek verdi.

Abone ol

Yoğun katılımın olduğu programa, sivil toplum kuruluşları ve siyaset camiasının temsilcileri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen Kadın Kolları ve Genç Memur-Sen Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Sağlık-Sen Ankara Şubeleri ile birlikte çok sayıda Sağlık-Sen üyesi programa katılarak destek verdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş yaptığı basın açıklamasında, “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'le kadın çalışanların ayakkabısının şekline, saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesimine, gömleğinin kol ve yaka şekline, etek boyuna, pantolonunun şekline ve başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde bulan çarpık zihniyetin bakiyesi halen devam ediyor.” dedi.

Buyurgan, dayatmacı ve baskıcı zihniyete sahip yönetimlerin ortaya koyduğu politika ve uygulamaların millete ve ülkeye telafisi mümkün olmayan zararlar verdiğini dile getiren Genel Başkan Memiş, “Antidemokratik yaptırımlarla toplum mühendisliği yapanlar, ne yazık ki, Türkiye’ye çok şey kaybettirdiler.” ifadesini kullandı. Öğrenciler için tek tip kıyafet uygulamasının kaldırıldığını söyleyen Memiş, “Öğrencilerin ne giyeceklerine kendilerinin karar vereceği bir ortamda kamu çalışanlarına ‘ne giyeceğinize biz karar veririz’ demek ne kadar doğru?” sorusunu yöneltti.

BİR AYIPTAN DAHA KURTULMA ZAMANI GELDİ 

Yurtdışında başörtülü kadınların milletvekili, belediye başkanı seçilebildiğini hatırlatan Genel Başkan Memiş, Türkiye’de ise milletin seçtiği vekilin Meclis’ten haddi bildirilerek çıkarıldığını söyledi. Geçmişin kirlerinden, tortularından, anlamsızlıklarından bir bir kurtulmaya çalışan, darbe ve darbecilerle yüzleşen Türkiye’nin artık darbe dönemine ait her şeyden kurtulmasını beklediklerini ifade eden Memiş, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir ayıptan daha kurtulma zamanı gelmiş ve geçmektedir. Şubeler ve temsilciliklerimiz vasıtasıyla açtığımız stantlardan, işyeri temsilcilerimizce kurumlardan ve www.ozgurlukicinonmilyonimza.com sitesi üzerinden toplayacağımız 10 milyon imzayı kampanya bitiminde Başbakanlığa sunacağız.”

Konuşmaların ardından yürürlükte olan kılık-kıyafet yönetmeliğini, 1982 model darbe dönemi kalıntısı olarak nitelendiren Memiş, daha sonra 'Özgürlük için 10 Milyon İmza' yazılı balonlara bağlanan temsili yönetmeliği gökyüzüne bıraktı.