BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,76
ALTIN 2.492,39
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Başbakan Erdoğan'dan emeklilik müjdesi

Başbakan Erdoğan Ankara'da Sağlık-Sen toplantısında sağlık çalışanlarına hitap etti. Sağlık çalışanlarına büyük müjdeler verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da düzenlenen toplantıda sağlık çalışanlarına emeklilik müjdesi verdi, herkesin merak ettiği yıpranma payıyla ilgili, '5 yıl hizmete 1 yıl yıpranma payı' vereceklerini açıkladı.

İşte Erdoğan'dan gelen iyi haber;

YIPRANMA PAYI GELDİ

Biz görevi devraldığımızda kamu hastanelerindeki MR sayısı 18'di, bugün toplam 251 adet MR hizmet veriyor. Bizim iktidarımızda Türkiye helikopter ve uçak ambulansla tanıştı. Bu arada bir şey daha söylemem lazım bu da yıpranma payıyla ilgili konu. Yıpranma payında ne kadara ne kadar vereceğiz. sordum dediler ki 5 yıla 1 yıl. Bu sendikacının söylediği. Ben de talimatı vereceğim 5 yıl hizmet verenlerin 1 yıl yıpranma payı olacak.

RAHMETLİ ANNEM SIRAYA GİRMEYE YOLLARDI

Başbakan Erdoğan sağlık sisteminde gelinen noktayı da annesinden ve kendi hayatından örnek vererek anlattı.

Başbakan şunları söyledi;

Rahmetli anneciğim beklememek için beni önceden Okmeydanı SSK Hastanesi'ne gönderir, ben de numara alırdım sabah 6'da 7'de numara alınırdı. Anneciğim o numaranın geleceği duruma göre hastaneye gelip muayene olurdu.

'KUSURA BAKMASIN GÜLE GÜLE'

Bir röntgen için 7 ay sonraya 6 ay sonraya gün verirlerdi. Bunlar Afrika ülkelerinde olmuyor. Biz bunları yaşadık bu ülkede. Hangi hastanede bir rehin haberi alırım, oradaki başhekim kusura bakmasın güle güle.

'İŞÇİ MEMUR AYRIMI DİYE BİR ŞEY KALMADI'

SSK'lı vatandaş ayrımını bu ülkede kaldırdık. Dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde işçi memur ayrımı yoktur, çalışanlar vardır. İşte döner sermaya falan diyorsunuz ya, bunların hepsi çalışanların yanında ortadan kalkar. Dünyanın hiç bir ülkesinde işçi memur ayrımı diye bir şey kalmadı, sadece Türkiye'de var bu. Bizim bunu kaldırmamız lazım.

HASTANE KAPISINDA İNSANLARIMIZ ÖLMESİN

Bütün bunlarla beraber hiç bir vatandaşımın hastane kapılarında farklı muamele edilmesine tahammül edemiyoruz. Doktora ilaca ulaşamıyordu vatandaş artık o eski günler geride kaldı. Beyefendi genel müdür diyorum diye kızıyor ya e senin zamanında ben eczaneye iniyordum o ilaçları bulamıyordum. 

Hastane kapılarından insanlarımız dönmesin istiyoruz. Eksiklerimiz yok mu var tabiiki ama, hepsi aşılacak.

'SAĞLIK HİZMETİNDE ASIL OLAN İNSANDIR'

Sağlık hizmetinde asıl olan insandır, yani sizsiniz. Sadece yapıya araca cihaza yatırım yapmak hizmetin kalitesini yükseltmez. Sağlıkta insan kaynağını %232 artırdık ama yeterli değil. Şimdi sağlık bilimleri üniversiteleri kuruyoruz. Sağlık meslek liselerinin görev alanlarını genişlettik. Bundan böyle istedikleri üniversiteye gitme imkanına sahip oldular mı?