BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.433,25
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanlığı'ndan sözleşmelilere müjde

Sağlık-Sen'in, devlet memurlarına tanınan izin haklarından sözleşmeli personelin de yararlandırılması için ilk adımı attı

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personelin doğum ve süt izni hakkından yararlanması için Sözleşmeli Personel Çalıştırma Esasları'nda düzenleme yapılması talebiyle Maliye Bakanlığı'ndan talepte bulundu.

Sağlık-Sen'in, devlet memurlarına tanınan izin haklarından sözleşmeli personelin de yararlandırılması konusundaki talebini değerlendiren Sağlık Bakanlığı, Maliye ve Devlet Personel Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, Torba Kanunla gelen izin haklarından sözleşmeli personelin de yararlandırılmasını istedi.

Torba Kanunla, devlet memurlarına tanınan doğum izni, süt izni ve aylıksız izin gibi haklar geliştirildi. Doğum yapan memurun daha önce günde 1,5 saat olan süt izni, Torba Kanunla 3 saate çıkarıldı. 12 ay olan aylıksız doğum izni 24 aya yükseltilirken, bu hak eşi doğum yapan memura da tanındı.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, sözleşmeli personelin izin haklarından yararlandırılması yönündeki sendika talebinin bakanlıkça olumlu bulunduğu ve bu çerçevede ilgili kurumlara talep yazısının gönderildiği belirtildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sözleşmeli personele kadro müjdesi veren Hükümetin, sözleşmeli-kadrolu arasındaki ayrımcılığı bir an önce gidermesi gerektiğini belirtti. Memiş, Torba Kanunla gelen haklardan sözleşmeli personelin de yararlanabilmesi için hükümetin Sözleşmeli Personel Esasları'nda vakit geçirmeden değişikliğe gitmesi gerektiğini söyledi.