BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'ndan flaş 'domuz gribi' açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi ile ilgili kritik bir açıklama yaparak, gribin ne zaman tam olarak ortadan kalkacağını açıkladı.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, domuz gribi ile ilgili, "Süreç artık kamuoyunun gündeminden düşecek noktaya yaklaştı. İnşallah bir haftaya kadar da düşecek" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Türk Telekom’un desteğiyle hayata geçirilen e-Nabız sisteminin tanıtım toplantısının ardından gündemle ilgili soruları yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, domuz gribine ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

İşte Bakan'ın domuz gribi açıklaması:

"YÜZDE YÜZ ETKİN BİR TEDAVİ YÖNTEMİ YOK"

"Griple ilgili defalarca açıklamalarda bulundum. Dünyanın hiçbir yerinde gribal enfeksiyonlarla ilgili yüzde yüz etkin bir tedavi yöntemi ne yazık ki yok. Burada önemli olan tedbirlerimizi arttırabilmek. Birey olarak almamız gereken tedbirlerin en önemlisi hijyen, kalabalık ortamlardaki enfeksiyon risklerinden uzak durabilmek, sağlıklı beslenebilmek bir de gribal enfeksiyon riskini hissettiğimizde istirahatimize önem vermek. sağlık bakanlığı olarak biz de bu durumlarda vatandaşımızın yanında olmak, ağır ve riskli vakalara ilave olacak diğer sağlık sorunlarını yakından takip ederek direnci düşüren diğer etkenleri olabildiğince minimize etmek gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var. 2014’ün son ayını sorunsuz atlattık. Ama 2015 başı itibariyle, özellikle Şubat ve Mart aylarında bir yoğunluk yaşandı. Bir pik yaptı, durağan bir dönemi geçirdi. Şu anda da iniş döneminde. Bir hafta on gün öncesine göre hastanelerimizde grip şüphesi nedeniyle yatırdığımız vaka sayısı neredeyse yarıdan daha aza düştü. Bu hafta içinde ya da önümüzdeki hafta pik döneminin bittiğini ve vaka sayısındaki düşüşün tamamlanacağını düşünüyoruz

"İNŞALLAH BİR HAFTAYA KADAR DÜŞECEK"

"Hastanelerimizde her gün yaklaşık 130 civarında değişik nedenlerle hasta kaybediyoruz. O nedenle her gün ‘şu kadar ölüm oldu’ diye kamuoyunu bu anlamda bir telaşa ya da bir hastalığın paniğine götürmemek lazım. Burada yapmamız gereken tedbirlerimizi almak. Yoksa günlük hasta sayısı, ölü sayısıyla kamuoyunu rutin dışı paniğe itmeyi doğru bulmuyorum. O nedenle kamuoyundan isteğimiz tedbirli olmak. Süreç artık kamuoyunun gündeminden düşecek noktaya yaklaştı inşallah bir haftaya kadar da düşecek"