BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.496,71
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alacak

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak. Sağlık Bakanlığı memur alımları devam ediyor. Kaç bin personel alımı yapılacak detaylar

Abone ol

Bakanlıktan gelen açıklamaya göre 2016 yılında 25 bin personel alımı gerçekleşecek. Sağlık Bakanlığı ne zaman personel alımı yapacak, personel alımları ne kadar devam edecek detaylar haber içeriğinde. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, katıldığı bir programda Haziran-Temmuz ayları içinde toplam olarak sağlık alanında 25-26 bin civarında kadrolu ve sözleşmeli personel alacaklarını ifade etti.

Bakan Müezzinoğlu yaptığı açıklamalarda, 4 bin yeni halk sağlığı merkezi açılacağını ve 2017 yıl sonu itibariyle aile hekimi sayısının 30 bini geçeceğini söyledi. Ayrıca sağlık atamaları konusunda da merak edilenlere yer verdi. Buna göre sağlıkta ilk atamaların Haziran ve Temmuz aylarında yapılacağı ifade etti. Sağlık Bakanlığı 10 bin sözleşmeli personel alımı ve hizmet alımı yoluyla da 11 bin personel alımı gerçekleştirileceğini belirtti. Bu alımlarla beraber toplamda 25-26 bin personel alımı gerçekleşecek. Sağlık Bakanlığı personel alımları ne zaman başlayacak, Sağlık Bakanlığı personel alım şartları nelerdir.

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK (2016)

Yapılan duyuruya göre bu yıl içerisinde Sağlık Bakanlığı 25 bin personel alımı gerçekleştirecek. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıkladı. Bakan Müezzinoğlu katıldığı bir Tv Programda bu konuya açıklık getirdi. Yapılan açıklamaya göre, Haziran ve Temmuz aylarında 25 - 26 bin personel alımı gerçekleşecek. 4 Bin yeni halk sağlığı merkezi açılacak ve 2017 sonuna kadar aile hekimi sayısı 30 bini geçecek. Sağlık Bakanlığı 10 bin sözleşmeli personel alımı ve Hizmet Alımı Yoluyla 11 bin personel alımı gerçekleştireceği belirtildi. Toplamla birlikte Sağlık Bakanlığı 25-26 bin personel alımı yapacak. İlk atamalar Haziran ve Temmuz aylarında olacak. Müezzinoğlu'nun açıklamalarından satır başları ''Türkiye'de temel sorun sistem. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dememize rağmen ne yazık ki, bu sözün gereğini sisteme adapte etmemişiz. Demokrasimize çok partili yapımıza ve yönetim anlayışımıza. Ne yazık ki, bu ülkede demokrasinin köklü yerleşmesinde, sistemi millet lehine kurgulamamızda sorunumuz var. Sistemin milletin lehine güçlü yürümesinde bir sıkıntımız var.'' diyerek sözlerini tamamladı.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI HANGİ TARİHLERDE GERÇEKLEŞECEK

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre 2016 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası 29 Temmuz 2016 tarihi Cuma günü noter huzurunda çekilecek. Başvurular 21 Haziran 2016 Salı günü başlayıp 27 Haziran 2016 Pazartesi Saat 18.00’e kadar ilan edilen münhal yerlere göre Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden en fazla on tercih yapılmak suretiyle yapılacak. 2016 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası başvuru formunun çıktısını amirine veya notere onaylatarak son başvuru günüde olmak şartı ile Sağlık Bakanlığına kargo şirketi ile gönderecekler ya da elden teslim etmeleri gerekmekte.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Kura son başvuru tarihi itibarı ile bulundukları ilde toplamda fiilen 2 yıl süre ile Bakanlık ve bağlı kuruluşlar kadrolarında görev yapmış olanların başvuruları kabul edilecektir. DHY’ sini tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 2 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır. Bu kuraya müracaat edecek personel yalnızca bağlı bulunduğu kurumun münhallerinden İller arası tercih yapabilecek. 2016 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurasında yerleştirilenlerin ayrılışları atanma tarihinden itibaren 30 gün içerisinde sağlanacaktır. Aksi takdirde bu sürenin sonunda atamaları iptal edilecek.

KURA BAŞVURU VE YERLEŞTİRME TARİHİ

2016 Yılı Temmuz Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası başvuruları 21- 27 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak olup kura 29 Temmuz 2016 tarihi Cuma günü noter huzurunda çekilecek.

ATAMASI YAPILACAK ŞEHİRLER VE KADRO BÖLÜMÜ

Uzman Tabip

Pratisyen Tabip

Aile Hekimi

Diş Tabibi ve Eczacı

Diğer Sağlık Personeli