BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,74
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanlığı o doktoru açığa aldı

Giresun'da eşine ilaç yazdırmak için gittiği sağlık ocağında doktorla tartıştığı için polis tarafından gözaltına alınan ardından da yaşamını yitiren Yusuf Topal ile ilgili açılan soruşturmada Sağlık Bakanlığı açıklama yaptı.

Abone ol

Türkiye hafta sonu Giresun'da ilaç yazdırmak için gittiği sağlık ocağında doktorla tartıştıktan sonra gözaltına alınan Yusuf Topal'ı konuşuyor. Ters kelepçe takılan hatta yerde sürüklenen Topal'ın ölümü üzerine iki ayrı bakanlık soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığı, Topal için "beyaz kod" veren doktorun açığa alındığını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, Giresun’da, Yusuf Topal’ın, eşinin ilaçlarını yazdırmak için gittiği sağlık ocağında tartıştığı doktorun ’beyaz kod’ vermesi üzerine gelen polislerin biber gazı sıkıp, ters kelepçe taktığı sırada kalp krizi geçirip yaşamını yitirmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık polisleri çağıran hekimin açığa alındığını duyurdu. Olaya adı karışan doktorun açığa alındığının belirtildiği açıklama şöyle:

"Giresun'da meydana gelen müessif olay ve neticesi sağlık camiamızı derinden üzmüştür. Sayın Bakanımız acılı aileyi arayarak rahmet ve baş sağlığı dileklerinde bulunmuştur. Konuyla ilgili olarak Bakanlığımızca acil soruşturma başlatılmış ve soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için olaya adı karışan hekim açığa alınmıştır. Soruşturma bizzat Sayın Bakanımız tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

POLİSLER KENDİNİ SAVUNDU

Bu arada doktorla tartışan ve gözaltına alındıktan sonra ölen Yusuf Topal ile ilgili polisler kendilerini savundu. Asıl mağdurun kendileri olduğu söyleyen polis memurları Giresun Valiliği tarafından açılan soruşturma nedeniyle açığa alındı. 

BAKAN SOYLU AİLEYİ ARADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Giresun'da aile hekiminin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınmak istenen 82 yaşındaki Yusuf Topal'ın, çıkan arbedede fenalaşarak hayatını kaybetmesinin ardından aileyi arayarak taziye dileklerini iletti.

Ailenin akrabası ve avukatı Hicran Akkaya Şenol, Bakan Soylu ile yapılan görüşmeyle ilgili, "Çok sağ olsunlar devlet erkanından. Böyle bir nezaket gösterdiler, ilgilendiler. Biz de teşekkürlerimizi ilettik Sayın Bakanımıza. Olayın üzerinin kapanmayacağını iletti bize. Halen tedavi alıp alamadığımızı sordu" diye konuştu.

Şenol, Bakan Soylu'nun, sağlık hizmeti konusunda gerekenlerin yerine getirileceğini söylediğini belirterek, "Bunu düşünmesi çok takdire şayan. Devletin bu konuda yanlarında olduğunu bilmek aile olarak bizi son derece memnun etti. Acımızı biraz daha katlanır kıldı" değerlendirmesinde bulundu.