BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.499,39
HABER /  GÜNCEL

Bakanlıktan sahte ilaç açıklaması

Sağlık Bakanlığı, 'Türkiye'de üretilen sahte ilaçlar dünyaya dağıldı', 'Sahte kanser ilacını Türkiye'den aldım' başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, "Türkiye'de üretilen sahte ilaçlar dünyaya dağıldı", "Sahte kanser ilacını Türkiye'den aldım" başlıklı haberlere ilişkin, "Habere konu kanser ilaçlarının, internet siteleri üzerinden satışının tespiti üzerine Teftiş Kurulu Başkanlığımızca gerekli incelemeler başlatıldı" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanlığı'ndan, "Türkiye'de üretilen sahte ilaçlar dünyaya dağıldı", "Sahte kanser ilacını Türkiye'den aldım" başlıklı haberler ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Dünyadaki en güvenilir sistemlerden birisi olarak kabul gören, İlaç Takip Sistemi (İTS) ile piyasada bulunan tüm ilaçların, kutu bazında takip numarasıyla kayıt altına alınarak (parmak izi gibi) üreticiden/ithalatçıdan tüketiciye kadar her aşamasının takibinin sağlandığı kaydedilen açıklamada, "Bakanlığımızdan ruhsatlı ilaçlar, İlaç Takip Sistemi (İTS) ile sadece eczanelerde satılmaktadır. Bu nedenle eczanelerde satışı yapılan ilaçların, haberlere konu olan ilaçlarla hiçbir ilgisi yoktur. Habere konu kanser ilaçlarının, internet siteleri üzerinden satışının tespiti üzerine Teftiş Kurulu Başkanlığımızca gerekli incelemeler başlatılmıştır" denildi.

Ayrıca, sahtesinin merdiven altında üretildiği iddia edilen kanser ilaçlarının üretici firmasından da ciddiyetle takip edilmesi istendiği ifade edilen açıklamada, "Konunun tüm yönleriyle adli ve idari takibi de devam etmektedir. Vatandaşlarımız, hekim önerisi ile eczanelerimizden ilaçlarını güvenle temin edebilirler" ifadesinde bulunuldu.