ÇALIŞMA HAYATI
Güncelleme :13-04-2012 17:36|Haber Tarihi :13-04-2012 17:390 YorumSağlık Bakanlığı atama ilanına çıktı
Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek–1’inci maddesi (4924 sayılı Kanunla eklenen) ile 15.02.2004 tarihli ve 25374 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlülüğe giren “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ihtiyaçları için, Uzman Tabip ve tabip kadrolarına 09/05/2012 tarihinde kura ile atama yapılacaktır.
A-GENEL ESASLAR
1-Bu kuraya;
a)Açıktan (ilk defa veya yeniden) atanmak isteyen ve 5371 sayılı Kanun gereği Devlet hizmeti yükümlülüğü bulunmayan Uzman Tabip ve Tabipler
b)Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi Devlet Memuru olarak çalışanlar dışındaki diğer statülerde görev yapanlardan kuranın çekildiği tarih itibariyle (09/05/2012) Devlet Hizmet Yükümlülüğünü tamamlamış olanlar,
c)5335 sayılı Kanun’un 30’uncu maddesi 30.01.2010 tarihli ve 27478 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5947 sayılı Kanun’un 18’inci maddesi ile değiştirildiğinden emekli olan tabip ve uzman tabipler, başvurabileceklerdir.
2-Bu kuraya;
a) 657 sayılı Kanuna tabi Devlet memuru olarak Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlar, başvuramayacaklardır. Bu durumda olup; başvuranların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Başvuruları sehven kabul edilip kuraya alınmış olsalar bile kuraları ve atamaları iptal edilecektir.
3)Kuraya başvuranlardan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında herhangi bir statüde sözleşmeli olarak görev yapanların en geç kuranın çekildiği günü takip eden ilk iş günü kurumlarından ilişiklerinin kesilmesi gerekmektedir.
4-Adayların kuraya müracaat edebilmeleri için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’ inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
5-Devlet memurluğundan çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmalarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 97’nci maddesi dikkate alınır. Bu durumda olanlardan, PBS’ den son başvuru tarihi (27/04/2012) itibari ile engel hallerinin bitimine 1 ay kalmış olanların başvuruları kabul edilecektir.
6- Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar kadrolarına yerleşen adayların atamalarının tebligatında “Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde” yer alan adresleri esas alınacaktır.
7-Devlet memuru olarak atanabilmek için aranan şartlar ile ilan metninde belirtilen şartlara uymayan adayların başvuruları iptal edilecek olup; sehven kura ile yerleştirilmeleri veya atanmaları halinde atamaları iptal edilecektir.
8-Kurada yerleşenlerin kura tarihinden itibaren 1 (Bir) yıl süreyle açıktan atama kuralarına başvuruları kabul edilmeyecektir.
9-Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar kadroları dışında bir kadroya yerleşenler atamaya esas belgelerini atandıkları kuruma teslim edeceklerdir.
B)KURA TAKVİMİ
1-Kura başvuruları; Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup, 13/04/2012 Cuma günü başlayıp, 27/04/2012 Cuma günü saat 18.00’de sona erecektir.
2- Kuraya başvuran adaylar PBS’den başvuru yaptıktan sonra, başvuru formunu imzalayıp notere onaylatarak, (imzasız olan veya notere onaylatılmayan formlar kabul edilmeyecektir.) en geç 02/05/2012 Çarşamba günü saat 18.00’de Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Evrak Şubesinde olacak şekilde kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Gönderilen başvuru formlarının vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk Sağlık Bakanlığına ait değildir.
3- İlan edilen yerlere yerleştirme işlemleri; 09/05/2012 Çarşamba günü noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır. Kura yeri ve saati http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde daha sonra ilan edilecek olup kura sonuçları ise kuranın çekildiği gün aynı internet adresinden ilan edilecektir.
C)İSTENEN BELGELER
Kura sonrasında Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar kadrolarına yerleşen adayların dilekçeleriyle birlikte;
a)Adli sicil kayıt belgesini (Resmi kurum için alınması gerekmektedir),
b)Askerlikle ilişiklerinin olmadığına dair belgeyi (Bakaya durum belgesi gönderenlerin atamaları yapılmayacaktır),
c)Sağlık Raporu (görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını belirten),
d)6 adet fotoğrafı (son altı ay içerisinde çekilmiş),
e)Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanuna tabi Devlet Memuru olarak çalışanlar dışında diğer statülerde görev yapmakta iken Bakanlığımız kadrolarına yerleşenlerin en geç kuranın çekildiği günü takip eden ilk iş günü kurumlarından ilişiklerinin kesildiğine dair belgeyi,
f) Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken görevlerinden ayrılmış olanların, en son çalıştıkları kurumlarından alacakları onaylı hizmet cetvelini,
g)Mal bildirim formunu, En geç 24/05/2012 Perşembe günü saat 18.00’de Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Evrak Şubesinde olacak şekilde elden, posta ya da kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Gönderilen belgelerin vaktinde ulaşmaması veya eksik olması halinde sorumluluk Sağlık Bakanlığına ait değildir.


FUTBOLBeşiktaş Kayseri'ye konuk oluyorSpor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında Beşiktaş deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.
GÜNDEMKurtuluş Savaşı'nın ilk madalyası!Nezahat Onbaşı, 30 Ocak 1921 yılında İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmesi önerilen ilk Türk vatandaşı oldu.
TURİZMErçin Yalçın ile Vizyonel ve Kreatif EkibiBu hafta sizlerle servis ve hizmete adanmış ekip ruhunun, bir otelin başarısını olumlu yönde nasıl etkileyebileceğini en iyi anlatan Erçin Yalçın ve ekibini paylaşacağım
FUTBOLÜnal Aysal'dan Fenerbahçe'ye taş Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, birçok konuda önemli açıklamalar yaptı
GÜNDEMİşte Eurovision'un kazanan ülkeİsveç'in ev sahipliğinde yapılan 58. Eurovision Şarkı Yarışması'nın bu yılki galibi Danimarka oldu.
SPOR MAGAZİNFahriye Evcen ile Mesut Özil aşk yaşıyorFahriye Evcen, Real Madrid'in Türk Yıldızı ile aşk yaşıyor.
FUTBOLMüslüman futbolcuya saygısız şaka!Stoke City'de Müslüman futbolcu Kenwyne Jones'un yapılan şaka İngiltere'yi ayağa kaldırdı.- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
BİLİM-TEKNOLOJİHediye Galaxy Note 2 ister misiniz?Samsung Galaxy Note ll kazanmaya ne dersiniz? İnternethaber Bilgi Yarışması'na katılın, bilgi yarışmasındaki sorulara doğru cevap verin ve hediyeyi kazanın.
GÜNDEMHatay'da patlama!Hatay'ın Antakya merkeze bağlı Tanışma Köyü'nde kaçak akaryakıt deposu bulunan inşaat halindeki bir evde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
MHPMHP'den Hakan Albayrak'a sert yanıt!MHP milletvekili Özcan Yeniçeri, hem Hakan Albayrak'ın iddialarına, hem Başbakanın Amerika ziyaretine hem de basının çözüm sürecindeki yerine dikkat çekti.
MEDYAAli Kırca'dan canlı yayında TMSF yorumuShow TV Anchorman'i Ali Kırca, TMSF'nin el koyduğu kanalda ilk haberini sundu.- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- Behzat Ç. yoluna tek başına devam edecek
- Muhteşem Yüzyıl 100. bölüm fragmanı
- Muhteşem Yüzyıl'dan kötü haber!
- Karadayı'dan görülmemiş efsane kareler
- Karadayı 32. bölüm 1. ve 2. fragmanı
- Kuzey Güney'de kırmızı ruj tepkisi!
- Kuzey Güney'de muhteşem teklif
- Bu diziler ekrana veda ediyor!
- Kanuni ve Mihrimah göz yaşarttı
- Muhteşem'den görülmemiş kareler
İnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98




























