BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanından rahatlatan açıklama

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çocuk felci salgını gibi bir tehlikenin söz konusu olmadığını belirterek, “Paniğe gerek yok. Tedbirlerimizi...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu çocuk felci salgını gibi bir tehlikenin söz konusu olmadığını belirterek, “Paniğe gerek yok. Tedbirlerimizi alıyoruz. Şu anda bir sağlık sorunu yaşamadık. Salgın yok” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Sağlık’ta 2023 vizyonu”nu açıkladığı basın toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakan Müezzinoğlu çocuk felci konusunda ailelerin endişelerinin hatırlatılması üzerine, “Paniğe gerek yok. Şu anda bizim tedbir alma gibi bilim kurulumuzun takipleri var. Yanılmıyorsam 17 ilimizde Kasım ve Aralık ayında aşılamayı yaptık. 5-11 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da 6 ilçemizde bilim kurulumuzun önerisi oldu. Bu bir hafta sürecince 6 ilçemizde aşılama kampanyası yaptık. Bölgemizde özellikle Suriye’den yoğun giriş çıkışlar oluyor. Yaklaşık 1 milyon civarında Suriyeli misafirimizin olduğu bir süreçte Sağlık Bakanlığı olarak hassas olmak zorundayız. Bu hassasiyetimizi vatandaşı paniğe sürüklemeden, aile hekimlerimizle bilgilendirerek gösteriyoruz. Şu anda bu anlamda herhangi bir sağlık sorunu yaşamadık. Tedbirler aldığımız için de yaşamadık. Salgın yok” diye konuştu.
(İHA)