BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.490,74
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanı'ndan Melih Gökçek'e damacana şoku!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ankara'daki su savaşlarına ilginç bir itirafla dahil oldu ve Gökçek'i ters köşeye yatırdı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Ankara'da şebeke suyuna atık suların karıştığı iddialarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Müezzinoğlu, Melih Gökçek'in basın toplantısında şebeke suyu içerek ortaya koyduğu iddiaya karşın "Ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum" diyerek Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nı ters köşeeye yatırdı.

BEN DAMACANA SUYU TÜKETİYORUM!

İzmir’deki bağırsak enfeksiyonları Ankara’ya göre son 15 günde daha yüksek. Mevsimlere bağlı olarak son 15 gündür üst solunum enfeksiyonlarında olağan bir artış var. Bağırsak enfeksiyonlarında Türkiye genelinde çok hafif bir artış var. İçme suyunu genelde daha önce de Gökçek ‘suyu içebilirsiniz’ diyordu. Ama bu sürede kokusu, rengi dışında Ankara suyunda sorun olmadığını rahatlıkla söyleyebiliyorum. Ne yazık ki ben çeşme suyu tüketmiyorum. Damacana suyu tüketiyorum.

HASTANEDE UYUZ ALARMI

İstanbul’da 7 çalışanımızda uyuz vakası tespit edildi diye Türkiye’de salgın gibi ya da hastanede salgın gibi kamuoyuna yansıtmak yanlıştır. 77 milyon vatandaşım içinde 7 tane vatandaşa uyuz teşhisi koyduk diye Türkiye’de gündem yaratan Tabip Odası’na teşekkür ediyorum. İlk defa sağlıkla bilgili bir konuyla ilgilendiler. Vaka kontrol altında. 77 milyon ülke insanımıza güçlü bir sağlık hizmeti sunuyoruz. Ama 24 saatin içinde de aksayan yönlerimiz var. 24 saat fedakarlık isteyen bir meslek. Karınca altında bir şey aramanın da bir mantığı yok. Suriye’deki sığınmacılarla bağlantısı yok.  Çalışan birbirine yakın 7 çalışanımızda koyduğumuz bir teşhis.

SURİYELİ SIĞINMACILAR

Ülkemizin normal doğumu her yıl 1 milyon 150 bin. Buna misafirlerimizden gelen ilave 50 bin daha var.  Bebek ölüm hızını 30’lardan 7.1’lere düşürmeyi başarmış bir ülke. Bütün bu yükü kaldırma dinamiklerimizle övünmemiz gerekir.

9_tv_960x405_04.jpg

46794.20140911143856.jpg