BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sağlık Bakanı'ndan ilginç benzetme

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu siyaset ve doktorluk için ilginç benzetmede bulundu.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, siyaseti hekimlik gibi gördüğünü belirterek, ''Hekimlik din, dil, ırk, renk, fakir, fukara gözetmeksizin, derdi olanın derdini, sancısı olanın sancısını giderme mesleğidir. Siyasetçinin de mesleği budur'' dedi.

Avcılar Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından kapıda karşılandı.

Değirmenci, ziyarette yaptığı konuşmada, Müezzinoğlu'nun Sağlık Bakanlığı görevine getirilmesinden memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Müezzinoğlu'na yeni görevinde başarı dileyen Değirmenci, ''Bağrımızdan çıkan Müezzinoğlu'nun işinin ehli, uzman olması nedeniyle bu işinde başarılı olacağına inancımız tamdır. Şahsım ve Avcılar halkı adına yeni görevinizde başarılar diliyorum. Her zaman arkanızdayız'' diye konuştu.

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nin yetersiz kaldığını belirterek, hastanenin eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesini talep eden Değirmenci, yapılacak huzurevi için de Müezzinoğlu'ndan teknik destek istedi.

Değirmenci, projelerini aktarırken, ''Sayın Bakanım, bir Avcılarlı olarak sizin sihirli değneğinizin Avcılar'ın üzerinde biraz daha gezdirildiğinde Avcılar'ın sorunlarının çok daha doğru bir şekilde çözüleceğini bilmekteyiz'' dedi.

-''Sihirli değnek hiçbirimizde yok''-

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da 1979 yılında Avcılar'a geldiğini ve mesleğinin en önemli dönemini burada geçirdiğini ifade ederek, Avcılar'a karşı farklı bir sorumluluk duygusu hissettiğini söyledi.

Şeyh Edebali'nin sözünün ''İnsanı yücelt ki, devlet yücelsin'' şeklindeki bölümünün çok önemli olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, ''Biz Türkiye Cumhuriyeti'ndeki 75 milyon cumhurun yücelmesini, inşallah el birliğiyle, yerel ve merkezi dinamikleriyle, insan hak ve hukukunu merkeze alarak, dünya milletleri arasında bu büyük milleti hak ettiği, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yolculuğa, el birliğiyle taşımak gibi bir sorumluluğumuz var. Siyaseti ben hekimlik gibi görürüm. Hekimlik din, dil, ırk, renk, fakir fukara gözetmeksizin, derdi olanın derdini, sancısı olanın sancısını giderme mesleğidir. Siyasetçinin de mesleği budur. Kendisine oy versin vermesin, ülke insanını ve sorumluluğu olduğu kitleyi, bulunduğu noktadan çok daha iyi bir noktaya taşımak gibi ayrıştırmadan kucaklaştırarak, rakipleştirmeden bir birine, dostluklarını güçlendirecek bir yapının öncülüğünü yapması gerekir'' diye konuştu.

Avcılar'da farklı siyaset anlayışlarından kişilerin 90'lı yıllarda bir araya gelebildiğini anlatan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

''Bunu daha da geliştirebilir miydik? Keşke geliştirebilseydik. Bugün için o örnek yolları, daha iyi olmasını arzu ederdim. Görüyorum ki arzu edilen düzeye taşıyamadık. Belki biz büyüklerin, o anlamda eksikleri olmuştur. Ancak önümüzdeki süreçte bu anlamda bu eksikliği de bizim payımız varsa bunu telafi etmek, diğer arkadaşlarımızın eksikliği varsa, bu eksikliği gidermelerini daha önce bu bölgede siyaset yapmış bir kardeşleri olarak, tatlı rekabet önemlidir ama topluma bedel ödetecek, bölgenin geri kalışında sıkıntı doğuracak siyasi ayrışmayı ya da parti merkezli dar görüşlü siyaseti değil, bölge merkezli, ilçe merkezli, toplumu kucaklayan ve hizmeti önceleyen bir siyaset anlayışını inşallah Avcılar'da çok daha güçlü bir hale önümüzdeki süreçte getirmeyi arzu ediyoruz. Değerli Başkanım, Müezzinoğlu'ndan sihirli destek bekliyor, Avcılar için. Ben esasında Avcılar'da onun 14 yıldır o sihirli değneğinin yeterli olduğunu zannediyordum ama demek ki sihirli değnek bu 14 yılda yeterince arzu edilen noktaya gelmemiş. O sihirli değnek hiçbirimizde yok ama biz onunla da diğer siyasi dinamiklerle gönül birliği, hedef birliğiyle bütün bunları başaracağımıza inanıyorum.''

-''CHP de araziye indi''-

Konuşmaların ardından, Mustafa Değirmenci, ziyarette hazır bulunan CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak'ı da davet ederek, Barış Manço Kültür Merkezi'nde yapılan bir tabloyu Bakan Müezzinoğlu'na hediye etti.

Binnaz Toprak'ın fotoğrafını çeken gazetecilere, esnaf ziyareti yapacağını, bu nedenle rahat bir ayakkabı tercih ettiğini belirterek, ''Ayaklarımı çekmeyin lütfen'' demesi üzerine Müezzinoğlu, ''Bence tam aksine hocamın ayakkabılarını çekin çünkü CHP de artık araziye indi. Bunun da mesajını vermek lazım'' dedi.