BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SAĞLIK

Sağlık Bakanı'ndan 'hile' açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Hileli gıda satan, vatandaşların sağlığıyla oynayan, yanıltıcı reklam yapan kişilere para cezasının yanında hapis cezası verilecek" dedi.

Abone ol

EDİRNE - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni çıkartılacak Torba Kanun ile hileli gıda satan, vatandaşların sağlığıyla oynayan ve yanıltıcı reklam yapan kişilere para cezasının yanında hapis cezasının verileceğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, Edirne'deki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Vatandaşların sağlığını tehdit eden, hileli gıda satan kişilere yönelik bakanlık olarak bir yaptırımınız olacak mı?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, yeni çıkaracakları kanunda, bu tür gıda satan kişilere yönelik çok ciddi yaptırımlar olacağını söyledi.

Kasım ayında meclise gelecek Torba Kanunu'nda konuya ilişkin düzenlemeler bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Şimdi vatandaşı aldatan, yanıltan veya gıdaların içerisine söylendiğinin dışında katkı maddesi katanlar, 'Cezasını ödedim yapmaya devam ederim' diyemeyecekler. Bu doğru değil zaten. Yanıltıcı reklam yaparak vatandaşları kandıran kişilere yönelikte aynı cezalar uygulanacak. 'Şu gıdayı al, hastalığın tedavi olsun, her türlü derde derman' gibi reklamlar yaparak vatandaşlarımızı kandıran kişilere de müsaade etmeyeceğiz. Yeni çıkartacağımız Torba Kanunu ile hileli gıda satan, vatandaşların sağlığıyla oynayan, yanıltıcı reklam yapan kişilere para cezasının yanında hapis cezası gelecek."