BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanı tarih verdi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 6 sağlık enstitüsünün yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu’na geldiğini belirterek, “Perşembe günü görüşmele...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 6 sağlık enstitüsünün yasa tasarısının TBMM Genel Kurulu’na geldiğini belirterek, “Perşembe günü görüşmelere başladık. Muhtemelen Eylül, Ekim gibi kanunumuzu çıkartacağız” dedi.
Bakan Müezzinoğlu’nun Gaziantep Valiliği’ne yaptığı ziyarette Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, merkez ilçe kaymakamları da bulundu. Bakan Müezzinoğlu’na şehir hakkında kısa bir brifing veren Vali Erdal Ata, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bakan Müezzinoğlu, tıbbi teknolojiye ve ilaca 16 milyar harcandığını söyledi. Türkiye’nin sağlık hizmetleri sunumunda dünya standartlarını yakaladıklarını aktaran Müezzinoğlu, “Türkiye 77 milyon nüfusuna sağlık hizmetleri sağlama hususunda dünya standartlarını yakaladı. Dünyanın en gelişmiş ülke örnekleri ile kıyaslanabilecek noktaları yakaladı ama biz sağlık hizmetinin sunumunu daha iyi noktaya taşırken, diğer taraftan da sağlık tüketicisi bir ülkeyiz. 16 milyar ilaca para harcıyoruz. Tıbbi teknolojiye para harcıyoruz. Bu milletin imkanları daha çok dışarıdan ithal ederek oluşuyor. Türkiye Sağlık Enstitüleri’ni kurarak Ar-Ge yoğunluğunu ve belirli alanlarda ilacını üretebilen belirli alanlarda tıbbi teknolojide söz sahibi olan bir ülke olmak iddiasında olmalıyız. Sanayisinde belirli mesafeleri yakalamış bir ülkeyiz. Özellikle savunma sanayinde yakaladığımız performansla bizim tıbbi teknolojinin de birbirine paralel alanları var” dedi.
6 tane sağlık enstitüsü kurma çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Müezzinoğlu, “Türkiye Sağlık Enstitüleri’ni kuruyoruz. İlk aşamada 6 tane kuruyoruz. Bunlardan bir tanesi Kanser Enstitüsü, bir tanesi Biyoteknoloji Enstitüsü. Biz tıp teknolojisinde dünyanın ürettiklerini tüketen değil, dünyanın ürettiklerini Türkiye’nin de üretebildiği bir ülke olma iddiasındayız. O nedenle sağlık enstitülerini, bunun dışında Kronik Hastalıklar Enstitüsü’nü, Anne, Yeni Doğan ve Genç Sağlığı Enstitüsü, Geleneksel Tıp ve Tamamlayıcı Enstitüsü ve Sağlık Akreditasyon Enstitüsü şeklinde 6 tane sağlık enstitüsünün yasa tasarısı Genel Kurul’a geldi. Perşembe günü görüşmelere başladık. Muhtemelen Eylül, Ekim gibi kanunumuzu çıkartacağız” ifadelerini kullandı.
Gaziantep’in son dönemde güçlü bir vizyon yakaladığını belirten Bakan Müezzinoğlu, 200 bin Suriyeli’yi misafir ettiğinden dolayı Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya ve Gaziantep halkına teşekkürlerini dile getirdi.
(İHA)