BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  GÜNCEL

Süte alerjisi olanlara alternatif çözüm!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ dağıtılan sütlerden dolayı rahatsızlanan öğrenciler için alternatif geliştirdi...

Abone ol
Tarım Bakanı Mehdi Eker: Şüpheli sütleri toplattık
Şüphe duyduğumuz her yerle ilgili durdurduk. Teknik incelemeyi yapıyoruz. Şu anda sütle ilgili zehirlenme şüphesiyle hastanede tutulan, tedavi gören çocuğumuz yok. Dün 4 binin üzerinde çocuk müracaat etti, hastanede tedavileri yapıldı. Gıda zehirlenmesi tanısıyla tedavi altında çocuğumuz yok. Eğer şüphe duyduğumuz sütlerin hepsini durdurduk. Onlar piyasadan çekildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ süt dağıtımı sonrası öğrencilerin rahatsızlanması nedeniyle başlayan tartışmayı değerlendirdi.

Zehirlenme nedeniyle hastanede yatan öğrenci olmadığını belirten Akdağ, hassasiyeti olan öğrencilere okullarda süt yerine yoğurt veya ayran verilebileceğini söyledi.

Akdağ gazetecilere şöyle konuştu:

"Elimizdeki veriler süt hassasiyetine işaret ediyor. Süt şekerine karşı hassasiyet ya da hazımsızlıkla ilgili olduğunu gösteriyor.

Zehirlenme nedeniyle hastanede yatan kimse yok.

7 milyon kişiye süt verilen büyük bir programla birlikteyiz. Türkiye'de süt çok az tüketiliyor. Bu kadar önemli bir protein kaynağını çocuklarımızla buluşturan Tarım Bakanlığı ve Milli Eğitimi Bakanlığı önemli bir iş yaptılar.

Velilere şunu söylemek istiyorum, çocuğunuzun süte karşı hassasiyeti varsa bunu okulla paylaşın.

Tarım Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüm. Görüşmelerimiz sürüyor. Süte hassasiyeti olan çocuklara yoğurt, ayran gibi farklı ürünlerin verilmesi de gündeme gelebilir."

ZEHİRLENME SÖZ KONUSU DEĞİL

Okul sütüyle ilgili ilk rapor çıktı
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, sütlerde bozulma tespit etmediklerini açıkladı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol, okul sütünden zehirlenme iddialarına ilişkin, ön bulgular itibariyle sütlere ilişkin herhangi bir sağlık ve bozulma tehdidinin söz konusu olmadığını belirterek, "Toplam 7.2 milyon kutu süt dağıtıldı, etkilenen çocuk sayısına baktığımızda çok sınırlı sayıda. Aileler herhangi bir endişe duymasınlar, herhangi bir sıkıntı sözkonusu değil, mikrobiyel zehirlenme olayı söz konusu değil" dedi.