BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL

Sağanak yağış geliyor dikkat!

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre yurdun kuzey iç ve batı bölgelerinde sıcaklık artacak

Abone ol

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Sakarya ve Bolu çevrelerinde görülecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kütahya ve Bolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu da kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurdun kuzey iç ve batı batı bölgelerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat), zamanla Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 9

İstanbul: Parçalı, akşam saatlerinde çok bulutlu 14

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 17

Antalya: Parçalı bulutlu 17

Samsun: Parçalı zamanla az bulutlu 15

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmurlu 16

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı (İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor) -2

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmur, yüksek kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu 8