BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Şafak Pavey Meral Akşener'i aratmadı

Meclis Başkanvekili olarak bugün ilk kez TBMM Genel Kurulu'nu yöneten CHP'li Şafak Pavey'in çıkışları oturuma damga vurdu.

Abone ol

CHP'li Meclis Başkanveki Şafak Pavey bugün ilk kez Meclis Başkanlığı koltuğuna oturdu.

TBMM Genel Kurulu'ndaki 'olağanüstü terör toplantısını' yöneten Şafak Pavey'in çıkışları eski Başkanvekili Meral Akşener'i aratmadı. 

OLAY KONUŞMA!

Şafak Pavey Meclis oturumunun açılışını kısa bir konuşmayla yaptı. Vurucu ifadelerin yer aldığı konuşma, Meclis'te sessizlik içinde dinlendi. Pavey'in kendine has tarzıyla yaptığı konuşma soğuk duş etkisi yarattı. 

meclis-baskanvekili-safak-pavey.jpg
"Vatan hırslarımızdan daha değerli" diyen Pavey şöyle devam etti:

"Burada yaratacağımız her asabiyet sokağa şiddet teşviki olarak dönebiliyor. Bu vatan hırslarımızdan çok daha değerli. Bizler varlıklarımızla bir şey katmak için Meclis'teyiz. Siyaset şiddet bizi her zamankinden çok daha acil göreve çağırıyor. Ortak hafızamızı takip etsek düzlüğe çıkabileceğimize inanıyorum. Değerli milletvekillerini saygıyla selamlıyor gündeme geçiyorum."

Şafak Pavey'in konuşması sonrası kürsüye çıkan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, konuşması uzayınca Şafak Pavey'in uyarısıyla karşılaştı. Pavey'den ek süre isteyen Arınç, 'iki dakikalık ek süre' verilmesine tepki gösterdi.

Arınç, Pavey'e dönerek, "Madem olağanüstü toplandık çok hasis davrandınız. 2 dakika” dedi. Arınç'ın kullandığı 'hasis' ifadesi 'cimri' anlamına geliyor.

EGOLARINIZI TERBİYE EDİN!

Şafak Pavey'in en sert çıkışı ise HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in konuşmasına tepki gösteren milletvekillerine oldu. Baydemir'in konuşmasını kesen milletvekillerini uyaran Pavey sert ifadeler kullandı. 

"Bu ülke sizin egolarınızdan daha değerli. Lütfen sabırlı olalım" diyen Pavey, konuşmaların devam etmesi üzerine "Lütfen egolarımızı terbiye edelim" uyarısında bulundu.