BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.500,04
HABER /  MEDYA

Sadullah Ergin de ses kaydını doğruladı

Dönemin Adelet Bakanı Sadullah Ergin, o ses kayıtlarını doğruladı.

Abone ol
Başbakan Erdoğan ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları tartışılmaya devam ediyor. Ses kaydıyla ilgili ilk değerlendirmesinde GDO'lu nitelemesinde bulunan Ergin bu kez o kaydı doğruladı; ancak iki kişi arasındaki konuşmayı tartışmanın etik olmadığını söyledi. 
 
Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, internette yayınlanan bir ses kaydında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Aydın Doğan hakkında yargıya müdahale talimatı verdiği iddiasıyla ilgili olarak CNN TÜRK'te Enver Aysever'e konuştu.  Eski Bakan Ergin şunları söyledi;
 
“Kamuoyunun takip ettiği tüm davalarla ilgili tüm gelişmeler bir bilgi notu ile ya da telefonla sayın Başbakana iletilir. Ergenekon ve Balyoz davaları da böyleydi. Her ara karar ya da gelişme Başbakana iletilir ki gazeteciler soru sorduğunda cevap verebilsin. Bu görüşme içinde konuşulan bir sürü şey makaslanmıştır. Bu tapeleri servis eden kimse tamamını görme imkanı varsa anlamak mümkündür. Bu davanın ilk derece mahkemesinde görülmesi esnasında sayın Başbakana dosya üzerinde oynanacağı duyumları, şikayetleri gelmiştir. İlk derece mahkemesi beraat kararı vermiş, karar Yargıtay’da bozulmuş, ilk derece mahkemesi yeniden beraat kararı vermiş. Başbakan da bunu soruyor. İlk derece mahkemesinde sıra dışı bir davayı etkileme tereddütü var. O tereddütün üst mahkemede sorun oluşturmayacağını söylüyorum çünkü çok sayıda hakim var. O hakimin alevi olduğuna dair orada ağzımdan çıkan kelimeler, benim gün içinde kullandığım, her gün kullandığım kelimeler. Rencide etmek maksadıyla söylemediğimi ifade ettim. Her gün kullandığım bir ifadedir bu. Alevi arkadaşları incitecek bir amacımız bulunmuyor. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.”
 
DANIŞTAY'A ATAMA
 
“Böyle bir talimatla Danıştay Başkanı atanabiliyorsa her gün hükümet aleyhine bir sürü karar çıkıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Benim GDO’lu dediğim telefon görüşmesindeki beyanım iki kişi arasındaki bir görüşmedir. O iki kişi tarafından ortaya dökülmedikçe bize sorulabilecek sorular değildir bunlar. Burada sorgulanması gereken bu kadar rahat dinlenen ses kayıtlarının ulu orta servis edilmesidir.”