BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  SEÇİM

Sadece Hayrünnisa Hanım istemiyor!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, AK Parti'nin bayına geçmesi için Köşk'ün kapısı aşındırılıyor ancak Hayrünnisa Hanım karşı çıkıyor.

Abone ol

Başkentte yanıtı aranan kritik sorulardan biri bu. Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı görevini devredeceği 28 Ağustos 2014’ten sonra ne yapacak?

Köşk kaynakları, Cumhurbaşkanı’nın son haftalarda yoğun bir ziyaretçi trafiği olduğunu belirtiyor. Gelenler arasında milletvekilleri ve bazı bakanlar da var.

Vatan'ın haberine göre Köşk kaynakları, Cumhurbaşkanı’nın son haftalarda da yoğun bir ziyaretçi trafiği olduğunu belirtiyorlar. Hatta o günlerden daha fazla çalınıyor Gül’ün kapısı. Cumhurbaşkanı’na yakın kaynaklar, Gül’ün AK Parti'nin başına geçmesi ve ardından Başbakanlık görevini üstlenmesi yönünde büyük bir baskıya hedef olduğunu belirtiyorlar.

GÜL 28 AĞUSTOS'U BEKLİYOR

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’na aday olmasının ardından, Abdullah Gül ile görüşenler arasında iş dünyasından önemli isimler, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, eski siyasetçiler, milletvekilleri ve bazı bakanlar da var.

GÜL'E LOĞUN BASKI YAPILIYOR

Köşk’e yakın kaynaklar, görüşmeye gelen herkesin Gül’den iktidar partisinin genel başkanlığı ve başbakanlık görevlerini üstlenmesini istediğini, Cumhurbaşkanı’nın üstünde bu yönde yoğun bir baskı olduğunu kaydediyorlar. Aynı kaynaklar, siyaset sahnesinden çekilmesine ihtimal vermedikleri Abdullah Gül’ün, önce Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunu, ardından da görevini devretmeyi beklediğini söylüyorlar.

GÜL GELENLERE NE DİYOR?

Gül’ün görüştüğü herkese, “Bütün bunlar, seçim ve devir teslim süreci bittikten sonra konuşulacak konular” dediği de gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili herkes, Cumhurbaşkanı Gül’ün, kurucusu olduğuna vurgu yaptığı ve “Bir gün siyasete dönersem, benim partim var” dediği AK Parti’nin bu süreç ile ilgili siyasi ve yasal alt yapıyı oluşturmasını beklediğini belirtiyor.

HAYRÜNNİSA HANIM 'BIRAK' DİYOR

Kulislerde, eşi Hayrünnisa Gül’ün, Cumhurbaşkanı’nın yeniden aktif siyasete dönmesine karşı olduğu konuşuluyor. Bu söylentiyi Gül ailesine yakın kaynaklar da doğruladılar. Görüştüğüm kaynaklardan biri, “Doğru, Hanımefendi sıcak bakmıyor, siyasete dönmesinden yana değil” derken, bir diğeri, “Hangi siyasetçi eşi yeniden aynı gergin ve yoğun hayata dönmek ister ki, Hayrünnisa Hanım da Beyefendi’yi yanında istiyor tabii” ifadesini kullandı.

YAKIN ÇEVRESİ NE DİYOR?

Ancak yakın çevreleri, sonuçta Abdullah Gül’ün aktif politikaya dönüp, AK Parti’nin başına geçmeye karar vermesi halinde (ki bu çok yüksek bir ihtimal olarak görülüyor) eşinin de kendisine yine destek olacağına şüphe duymadıklarını belirtiyorlar.