BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Sadece göz hareketlerinizle dünyanızı değiştirin!

Sanal gerçeklik cihazları hızla gelişirken, öz hareketi tarama ve takip özellikli ürünleri de görmeye başlıyoruz, FOVE de bunlardan biri.

Abone ol

Yeni kurulan bir Japon teknoloji firması tarafından tasarlanan göz tarama ve takip özellikli sanal gerçeklik gözlüğü "FOVE”, ilginç kullanım alanları olan bir cihaz.

Öncelikle oyun oynayanlar için güzel haber, FOVE sayesinde gözlük ilesanal gerçeklik oyunları oynarken ekranda baktığınız yere ateş edebilcek ve oyundaki tepki hızınızı çok artırabileceksiniz. Tabii bu teknoloji sayesinde oyun oynayan bazı kişilerde araç tutması veya deniz tutması şeklinde görülen hareket hastalığı Kinetosis’den etkilenmeyeceklerini de belirtmek gerek.

Ama FOVE ile bunun dışında yapılabilecek başka şeyler var. Mesela internette gezinirken tıklamalar yerine belli bir başlık linkine bakarak o sayfaya gidebilir, gözlerinizi bir metin alanında aşağıya kaydırarak sayfanin ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca hareket engelliler için göz hareket takibi ve sesli komutlar kullanılarak bilgisayar kullanmak mümkün olabilir.

sadece-goz-hareketlerinizle-dunyanizi-degistirin.jpg 

Fakat FOVE daha çok ilk bahsettiğimiz kullanım alanı ile bir şekilde Microsoft’un ilgisini çekmiş durumda. Microsoft bu teknolojinin oyunlarda ne kadar önemli olabileceğini farkedip tasarımcı firmaya destek olmaya karar vermiş. Gelecekte Xbox One oyun konsolunda da kullanılması ihtimal dahilinde olan FOVE’nin 2015 yılı içinde piyasaya çıkması bekleniyor.

Yakın gelecekte hayatımıza girmesi beklenen sanal gerçeklik kaskının tanıtıldığı o videoyu izlemek ve ürün piyasaya çıkmadan onunla ve yapabildiklerinle tanışmak için tıklayın.