BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sadece bizim değil Ortadoğu'nun da kahramanı!

Elif Çakır’ın sunduğu ‘Söz Bitmeden’ programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati Köşk seçimini değerlendirdi.

Abone ol

24 TV'de Elif Çakır’ın sorularını yanıtlayan Nureddin Nebati, Erdoğan’ın sadece Müslüman ülkelerin kahramanı değil, aynı zamanda çok uzak insanların da kahramanı niteliğine dönüştüğünü söyledi.

ERDOĞAN İNSANLARIN KAHRAMANI HALİNE GELDİ

‘Recep Tayyip Erdoğan isminin Köşk için neden önemli’ sorusunu yönelten Elif Çakır’a Nebati şu şekilde cevap verdi:

“Türkiye’deki mazlumların, vesayetçi odaklara karşı bir kişi olarak gördükleri Recep Tayyip Erdoğan 2001 yılında bir parti kuruyor. O kendisi mazlumi kendisi mağdur ve bu mağduriyeti mazlumiyetini de iktidara yürüyüş açısından değerlendiren bir isim. Milletle beraber aynı kaderi paylaşmış, aynı şekilde uzaklaştırılmış ve uzaklaştırmanın neticesinde de milletin gönlünde de yer almış bir isim. 2001 kuruluşu ve 2002 seçimlerinden sonra bu defa mağdurların sesi olan Recep Tayyip Erdoğan ‘başarılı Başbakan’ portresi çiziyor. Başarılı bir Başbakan portresiyle bir tarafta ülke içerisinde hizmetler üretirken, öte yanda Türkiye’de el atılmamış her sorun alanına mutlak şekilde ve çekingesiz, hiçbir korku duymadan el atıyor. El attığı bu konular Türkiye’nin asla bakılmaması gereken konular ve bu konular dokunulduğunda adeta elleri yakacak konular. İşte malum Alevieler meselesi, Kürt meselesi, başörtüsü meselesi, askeri vesayete karşı olan net duruşu…”

SADECE BİZİM DEĞİL ORTADOĞU'NUN KAHRAMANI

“Bir ülkenin kahramanı olmak kolay. Bir milletin kahramanı olmak kolay. Ama baktığınız zaman sadece Türkiye’deki 77 milyon insanın kahramanı değil, aynı zamanda etrafımızdaki coğrafyada yer alan milletlerin de kahramanı olma noktasına ulaştı. İddialı bir laf söylüyorum; bu sadece bizim çevremizdeki Müslüman ülkelerin, Ortadoğu ülkelerinin, Balkan ülkelerinin değil aynı zamanda çok uzak insanların da kahramanı niteliğine dönüştü.”