BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  GÜNCEL

Saddam mı IŞİD mi?

Radikal yazarı Oral Çalışlar bugünkü yazısında, yabancı basın tarafından IŞİD'i 'sanki Türkiye yaratmışçasına' çizilen imaja tepki verdi.

Abone ol

Radikal yazarı Oral Çalışlar, geçtiğimiz gğnlerde gündeme neredeyse her gün farklı ve daha sert "Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiği"ne dair haberler-analizler yayınlayan dış basına bugünkü yazısına tepki verdi.

Özellikle Wall Street Journal ve New York Times başta olmak üzere, Guardian, Independent gibi yabancı gazetelerde Türkiye'den IŞİD'e minibüslerce militan gittiği, hatta Türkiye hükümetinin IŞİD petrolünden faydalandığı gibi iddialar, gündemi epey sarsmıştı. Çalışlar, buradan yola çıkarak Obama'ya "Irak işgalini" de hatırlatarak, "Saddam mı IŞİD mi?" sorusunu yöneltti.

İşte Çalışlar'ın o yazısından çarpıcı noktalar:

IŞİD şimdi Türkiye sınırında. ABD merkezli ve Türkiye'de muhalefet destekli yayınlar "Sanki IŞİD'i Türkiye yaratmış gibi" bir hava yayıyorlar. Dün ABS'nin Irak işgalini savunan yazarlar son dönemde de ABD merkezli yayınların peşinde analiz yapıyorlar.

"WASHİNGTON 'ONLARA BİRAZ YARDIM EDELİM' HAVASI İÇİNDE"

Washington; bu bölgedeki tablonun asıl sorumlusu bölgenin haklarıymış gibi, 'onlara biraz yardım edelim' havası içinde... Türkiye ne yapabilir? Irak'ta bozulan istikrarı savunmaktan, Suriye'deki iç savaş boyutundaki belirsizliğin aşılmasını istemekten başka?