BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,29
HABER /  GÜNCEL

SADAT Başkanı, Cumhurbaşkanı'na nasıl hizmet ediyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın tek askeri danışmanı olan SADAT'ın kurucu başkanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, "Başdanışmanı olarak Cumhurbaşkanına nasıl hizmet veriyor?" sorusuna cevap verdi...

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı SADAT'ın kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, hem başdanışmanlık görevi hem de SADAT'la ilgili açıklama yaptı. Star gazetesine konuşan Tanrıverdi, “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak Cumhurbaşkanımıza nasıl bir hizmetiniz var?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

CUMHURBAŞKANIMIZA BİLGİ NOTU HAZIRLIYORUZ: Birikimimizi güncel, ileriye dönük olarak proje veya bilgi notu şeklinde sunuyoruz. Şunu unutmamak gerek. Devletin yetkili ve sorumlu organları var. Danışmanlıkta sorumluluk yok. Bir askeri harekatın, herhangi bir idari hizmetin yapılmasında Milli Savunma Bakanlığı var, Genelkurmay Başkanlığı var, Bakanlıklar var, Cumhurbaşkanımız var. Kararlar onlara ait, biz sadece Cumhurbaşkanımıza bilgi geçiyoruz. Herhangi bir mevzu üzerinde zaten geniş bilgi alıyor, bu arada biz de arz ediyoruz.

TEK ASKER DANIŞMAN BENİM: Tanrıverdi, "Başka asker başdanışman var mı?" sorusu üzerine ise "Yok, ben tekim. Ama güvenlik politikaları başdanışmanı olarak Gülnur Aybet var" dedi.

SADAT NE İŞ YAPAR?: SADAT'ın ne iş yaptığı sorusu üzerine Tanrıverdi, "SADAT misyon şirketidir her şeyden önce. Özel bir şirkettir, hissedarları olan, anonim bir şirket. 64 civarında hissedarı var. (...) İslam dünyasının ortak tehdidini bulup bu ülkelere danışmanlığı biz yapalım, komşularıyla ortak savunma sistemi oluşturacak tarzda ihtiyaç duydukları savunma sanayi ürünlerini ortak üreterek kendi kendilerine yetecek hale getirecek bir sistemin oluşturalım dedik. Bunu yaptık." ifadelerini kullandı.

HUKUKİ STATÜSÜ VAR MI?: "SADAT'ın hukuki statüsü nedir?" sorusu üzerine de Tanrıverdi şöyle konuştu: "Hukukçularımıza sorduk, dernek mi, vakıf mı olalım, şirket mi diye? Onlar dediler ki hizmet alacağız, hizmet satacağız, şirket olması lazım. Anonim şirket olarak kurduk, tabii kurarken de çok zorluk çektik. Hala zorluk var."

TÜRKİYE İÇİNDE HANGİ FAALİYETLERİ VAR?: Adnan Tanrıverdi, SADAT'ın yurt içi faaliyetleriyle ilgili olarak da "Türkiye’de hem ferdi, hem de kurumsal herhangi bir şekilde hizmet alanımız yok. Ayrıca savunma sanayinin kontrol yasasını, savunma hizmet sektörü oluşturduk. Üretim sektörü değil, bir de hizmet sektörü oluşsun, silahı yapıyorsunuz, bu silahın yapılması gizli, peki bu silahın bilgileri askerlerin kafasında var, bunu başka tarafa verirse, kontrolü olsun diye AK Parti üzerinden kanun teklifi verilmesine katkı verdik. Mecliste şimdi." diye konuştu.