BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
GÜNCEL

Saç ekimi sonrası ne zaman doğal görünüme kavuşurum?

Ekilen saç ne zaman çıkar? Saç Ekim Doktoru Yetkin Bayer saç ekimi sonrası saçların ne zaman çıkacağını anlattı.

Saç Ekim Doktoru Yetkin Bayer, saç ekimi sonrası doğal görünüme kavuşma sürecini şu şekilde anlattı:


‘Saç ekimi sonrası 3 gün yatak istirahati öneriyoruz. Tamamen sırt üstü 45 derece pozisyonunda yatmanız gerekiyor. Cilt altına enjekte edilen sıvının arka bölgede toplanmasını sağlayın. Eğer oturur pozisyonda çok fazla kalırsanız cilt altına enjekte edilen sıvı yüzünüze doğru iner. Suratınızda şişme olmaması için de soğuk uygulaması yapmanız gerekiyor. Böylece şişlik ensede toplanacak ve oradan dolaşıma katılarak kaybolup gidecektir.


Saçınızı yıkamaya 3. günden sonra başlayabilirsiniz. Bu uygulama ılık ve basınçsız bir suyla 10-15 gün kadar yapılması gerekmektedir. Saç ekildikten 15 gün- 1 ay içerisinde saçınız uzamaya başlar. 1 ay içinde de kademeli olarak hızlı bir şekilde dökülür. Panik yapmayın, bu durum köklerin epitelize olduğunu gösterir. Vücudunuzdaki doku ile cildinizle tamamen eşleşmiştir, kök de cildinizin içindedir. Nadasa bırakılmış gibi ekimden 3 ay sonra çıkmaya başlar ama çıkmazsa da paniklemeyin, tam sonuç almak için 1 sene beklemeniz gerekiyor.


Hatta bir seneden sonra bile saçlarınızın yavaş yavaş geldiği görülmektedir. Size tavsiyem ekimden 2 veya 3 ay sonra ekilen bölgeye elinizin avucuyla bol bol masaj yapmanız. Masaj kanlanmanızı arttıracak ve çıkan saçların diğer saçlarla uyumu daha hızlı bir şekilde gerçekleşecektir. Böylece kıvırcık yaprak görünümden normal görünüme daha hızlı bir şekilde geçecektir.’

Sitene Ekle
Etiketler